L’Ajuntament de Mollet de Vallès va fomentar l’any 2015 la creació de 159 empreses i la inserció laboral de 1.238 persones, a través de l’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO). El consistori ha presentat la memòria d’EMFO 2015 en la que també destaca els convenis signats amb d’altres municipis de la comarca per fomentar la formació i impulsar l’ocupació.

L’any 2015, la intervenció dels serveis municipals d’ocupació va ajudar a la creació de 159 empreses, el que segons el termòmetre dels Punts d’Atenció a l’Emprenedor de la Diputació, converteix Mollet en el municipi de la demarcació, a excepció de la capital catalana, on més empreses s’han creat. En relació a l’any anterior, l’increment d’empreses creades ha estat del 24,7%.

Respecte al nombre d’insercions laborals, aquest 2015 es van incrementar un 38% en comparació a l’any anterior fins arribar a 1.238 persones inserides.

BONES DADES

Segons l'alcalde, fomentar l'ocupació és la màxima prioritat del govern municipal. (Foto: Ajuntament)

Segons l’alcalde, fomentar l’ocupació és “la màxima prioritat” del govern municipal. (Foto: Ajuntament)

Durant la presentació de la memòria, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha volgut posar l’èmfasi en el fet que “aquestes bones dades no només són fruit de la conjuntura, sinó que aquests números, sense oblidar que darrera hi han persones i famílies, posen de manifest la voluntat del govern municipalde seguir fomentant l’ocupació com a màxima prioritat”. Monràs ha recordat que des de l’Ajuntament s’han finançat un total de 46 plans d’ocupació al llarg d’aquest 2015 a través del PIVEM.

Per l’alcalde, “la convicció de Mollet és mantenir aquesta singularitat i seguir donant oportunitats laborals a les persones en risc d’exclusió social”. Pel que fa als plans d’ocupació finançats per altres administracions públiques, segons l’alcalde “des de l’Ajuntament hi seguirem apostant sense esperar que arribin els diners de l’Estat o de la Generalitat. Òbviament que seguim reclamant el finançament que ens pertoca, però no ens queden només en la reclamació”. En aquests moments, la Generalitat manté un deute amb EMFO de 500.000 euros.

Pel que fa el futur immediat, un dels reptes d’EMFO es ampliar el seu àmbit d’actuació al Baix Vallès amb l’objectiu d’incrementar el ventall d’oportunitats laborals i formatives de la seva població. De moment, gràcies a la signatura existent de convenis amb d’altres municipis, un de cada cinc usuaris d’EMFO prové d’aquestes poblacions.

PROJECTE SINGULARS

També durant la presentació de la memòria 2015, el regidor d’Ocupació, Raúl Broto, ha anunciat que aquest any es posarà en marxa a EMFO el projecte Singulars destinat “al joves universitaris, sovint els grans oblidats, que no troben feina”. Amb aquest programa “EMFO els assessorarà  i acompanyarà en la recerca de feina, els oferirà pràctiques en empreses, els formarà en l’anglès i en la utilització de les noves tecnologies adreçades a la cerca d’ofertes amb l’objectiu d’inserir-los al món laboral”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.