Empuries_BandaMunicipalBarcelona_2_webLa Banda Municipal de Barcelona commemora el 80è aniversari de l’estrena d’una de les obres més espectaculars que s’han escrit al nostre país. Parlem d’Empúries, del granollerí Josep Maria Ruera (1900-1988).

El públic podrà escoltar la partitura original que Ruera va presentar en el Festival de la SIMC de l’any 1936 “Tres moviments simfònics per a gran banda” més “Empúries: poema per a cobla i orquestra” (guanyadora del Premi Pau Casals dels Jocs Florals de Paris de l’ any 1959), obra que es convertiria en el quart moviment dels seus  “Quatre Poemes Simfònics”.

Una oportunitat única de poder tornar als orígens d’una gran obra, fruit d’un treball de temps, dedicació i interès per la cultura i la música de l’antiga Grècia i aparador d’una Catalunya, la del 1936, que es va convertir en el centre d’atenció del món musical contemporani. La partitura és un conjunt de poemes simfònics magnífics que porta al nostre imaginari l’arribada dels grecs a Catalunya a través del poble d’Empúries. Un homenatge al granollerí Ruera, músic i pedagog, cor de la música a Granollers i mestre estimat.

Ds. 14 maig, a les 21h.

FITXA ARTÍSTICA

Banda Municipal de Barcelona

Direcció: Salvador Brotons

Cobla de l’Escola Superior de Música de Catalunya

Leave a Reply

Your email address will not be published.