Ensenyament presenta el projecte de l’edifici de FP de l’IES Baix Montseny de Sant Celoni

Presentacio_edifici_FP

Imatge de la presentació del projecte bàsic. (Foto: Ajuntament)

Sant Celoni ja disposa del projecte bàsic de l’edifici de Formació Professional de l’Institut Baix Montseny. El Departament d’Ensenyament va presentar el projecte dijous 17 de juny en una reunió a la Rectoria Vella amb l’alcalde Francesc Deulofeu, la comunitat educativa del centre i representants polítics i tècnics de l’Ajuntament. El Director de Serveis Territorials del Departament, Josep Vicent Garcia Caurín, i l’equip d’arquitectes redactors del projecte constructiu van presentar els plànols de l’edifici i la disposició dels diferents espais educatius.

LA LICITACIÓ, EN SIS MESOS

L’edifici està ubicat a l’extrem nord-oest del solar com a continuïtat de l’edifici actual. El projecte preveu diferenciar accessos independents pels cicles formatius i per l’ESO i el batxillerat. L’edifici consta d’una aula polivalent per a docència, un petit despatx i diferents tallers de manteniment electromecànic, sistemes pneumàtics, mòduls de soldadura i d’un mòdul de lavabos.

Els tècnics del Departament d’Ensenyament van explicar que es preveu un termini de sis mesos per licitar i adjudicar la construcció de l’obra. Per tant, estan treballant amb l’objectiu de poder començar l’obra a principis de 2016. Es preveu una duració de l’obra d’entre 16 i 18 mesos. Per tant, l’edifici entraria en funcionament el curs 2017-2018.

L’alcalde, Francesc Deulofeu, va agrair al Departament d’Ensenyament la voluntat, malgrat les dificultats, de tirar endavant nous projectes i nous equipaments educatius. Deulofeu també va remarcar que aquest “ha estat un projecte de poble i l’ha fet possible el treball i entusiasme de tota la comunitat educativa de l’Institut Baix Montseny per dur a terme una Formació Professional de qualitat i la col·laboració entre els diferents grups polítics de l’Ajuntament i l’administració de la Generalitat de Catalunya”.

La directora de l’Institut Baix Montseny, Teresa Borotau, va manifestar a l’equip redactor la seva satisfacció “per la sensibilitat que han tingut a l’hora de compartir les propostes amb els mestres de cicles formatius amb l’objectiu que els espais estiguin dissenyats per facilitar el treball i les metodologies educatives del centre”.

El Director de Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament  va posar en valor els bons resultats de la col·laboració entre l’administració de la Generalitat i l’administració local: “eEls projectes que sorgeixen d’aquestes col·laboracions són molt més participatius i responen de manera més adequada a les necessitats del territori”.

L’AJUNTAMENT APORTA 1,5 MILIONS

Aquest projecte ha estat possible gràcies a l’aportació d’1,5 milions d’euros per part de l’Ajuntament. Aquests diners permetràn garantir també la construcció del nou edifici de l’escola Soler de Vilardell que s’ubicarà a tocar a l’edifici de l’institut. El projecte constructiu d’aquest edifici es va presentar a la comunitat educativa del centre i als representants polítics i tècnics el passat mes de gener i en aquest moments s’està apunt de licitar i adjudicar  la contractació de les obres d’execució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *