Entre el 8 i el 18 de febrer, és carnaval a Granollers

L'Abat dels bojos amb els diablots i representants de la colla de gitanes a la presentació de Carnaval. (Foto: Ajuntament)

L’Abat dels bojos amb els diablots i representants de la colla de gitanes a la presentació de Carnaval. (Foto: Ajuntament)

Diumenge, 8 de febrer, l’arribada del Rei Carnestoltes, acompanyat de l’Abat dels Bojos i el seu seguici de Diablots, i el ball de gitanes marcaran el tret de sortida del Carnaval de Granollers 2015. Més de trenta parelles de Granollers ballaran, a les 12 del migdia a la Porxada, aquesta dansa típica del Vallès. Per escalfar l’ambient, al llarg de la setmana que ve serà habitual veure gent, sobretot petita, guarnida d’acord amb l’edicte reial que s’ha fet arribar a les escoles de la ciutat i que també estarà exposat al vestíbul de l’Ajuntament. Són els manaments del Rei Carnestoltes, que dóna un seguit de consignes  per capgirar durant uns dies l’ordre establert: barrets, corbates, crestes,  pentinats estrafolaris, sabates diferents… seran imatges habituals pels carrers de la ciutat.

La Troca acull dues activitats ja conegudes de la festa més esbojarrada de l’any. D’una banda, el concurs de truites que per quart any organitzen el grup de Diablots (12 de febrer, 20 h), i que enguany inclou una novetat, el Somiatriutes, una demostració de cuina d’ou a càrrec del cuiner de Cal Cinc. D’altra banda, es fa el taller infantil de disfresses i maquillatge (13 de febrer, 17.30 h), organitzat per la Troca i l’Escola Estudi de Perruqueria Margaret. Aquesta activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

El dissabte 14 de febrer, el swing es farà amo de la Porxada (12 h), a la tarda (18 h), serà el moment del ball de disfresses infantil a la mateixa Porxada, i a la nit arriba l’altra novetat, la Disfresta, que es farà a Roca Umbert (Nau Dents de Serra, 21 h) i consistirà en un sopar, un concurs de disfresses i ball amb Dj Pipo. La Disfresta està organitzada pel grup de Diablots i tindrà una entrada de 3 € per participant.

L’endemà diumenge, 15 de febrer, arriba el punt àlgid de la festa, amb la celebració de la rua de carnaval, que començarà a les 17.30 h amb la concentració dels grups al c. de Roger de Flor. Les 20 comparses fins ara inscrites recorreran el c. Lluís Companys, Camp de les Moreres, Magallanes, Francesc Macià, pl. de la Corona, carretera i Sant Roc. A la Porxada es farà el lliurament de premis del concurs de comparses, animat per la cia. Milnotes.

La disbauxa del carnaval acabarà Dimecres de Cendra, amb la vetlla durant tot el dia a la Porxada de S.M. Carnestoltes i, a la tarda, la cercavila de ploraneres (18.30 h) i les activitats prèvies “Plorem el Rei Carnestoltes” amb la col·laboració de l’Escola Estudi de Perruqueria Margaret (17.30 h) i “Ens mengem la sardina” (18 h), organitzada per l’AV Granollers Centre; per acabar amb l’enterrament de la sardina i la crema de S.M. Carnestoltes (19 h) amb la col·laboració de l’Institut Celestí Bellera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *