Després d’organitzar cinc concerts solidaris destinats a la investigació del càncer infantil, l’associació Entre Mares ha visitat l’Hospital Sant Joan de Déu, i en especial el laboratori que investiga el càncer infantil, acompanyades de Jaume Mora, director científic d’oncohematologia.

Entre Mares ha aprofitat per poder fer el lliurament del xec d’11.385,85 euros, el total de l’import recollit en el darrer espectacle solidari protagonitzat per Pep Bou, que va assolir aquesta important xifra gràcies a les aportacions de les entrades i dels nombrosos patrocinadors i col·laboradors.

entre mares

Moment del lliurament del xec amb l’import. (Foto: Entre Mares)

L’entitat granollerina organitza un concert solidari, des de l’any 2012, per aportar diners a la investigació del càncer infantil i recordar a la Maria que va marxar als dos anys i cinc mesos a jugar amb les estrelles, el sol i la lluna. Sumant les aportacions obtingudes amb l’organització dels concerts anuals l’associació Entre Mares ha aportat al Laboratori d’Investigació del Càncer Infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu un total de 26.854,77 euros.

EL 70% DEL PRESSUPOST SÓN APORTACIONS PRIVADES

La visita en aquest Laboratori ha servit per conèixer de primera mà els avenços que es fan en la recerca i com es treballa amb totes les tècniques de diagnòstic molecular i de pronòstic de la malaltia, per poder definir un tractament personalitzat. L’equip del doctor Mora treballa en el desenvolupament de noves teràpies i tractaments, més efectius i menys agressius per als nens i nenes que pateixen càncer. En l’actualitat no existeix cap altre laboratori a Espanya que abasti totes les tècniques disponibles des d’un punt de vista científic pel diagnòstic i pronòstic dels tumors del desenvolupament.

“El pressupost del Laboratori d’investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu es finança, en un 70 %, amb aportacions d’entitats, famílies, empreses i persones que reconeixen el que fem i ens dóna suport”. Així ho explica el doctor Mora, que agraeix tota aportació que reben i afegeix que en aquest moment tenen sis línies d’estudi per sis tumors diferents. Pel director científic d’oncohematologia: “la investigació ha d’estar al costat del pacient, així millorem la nostra capacitat de promosticar, diagnosticar i aplicar tractaments”.

CADA ANY, 1.200 NOUS CASOS DE CÀNCER INFANTIL

Cada any es diagnostiquen a Espanya uns 1.200 nous casos de càncer infantil, que té el seu origen en un mal funcionament del mecanisme que regula el desenvolupament d’un òrgan quan s’està formant o creixent. Això el diferencia molt del càncer en adults, que apareix quan l’òrgan ja està totalment format. Actualment es poden curar un 80 % dels càncers infantils. Afortunadament, la incidència del càncer infantil és molt inferior a la del d’adults, ja que per cada cas de càncer en nens se’n produeixen uns 200 en adults. Això també provoca que el càncer infantil sigui el gran oblidat de la investigació i que els estudis científics més rellevants i les ajudes públiques es dirigeixin quasi en exclusiva al d’adults. Aquest tipus de càncer no es pot prevenir. Les mesures de diagnòstic precoç que es segueixen amb adults no són aplicables en nens. Les causes, les teràpies i les respostes al tractament són pròpies d’aquests tipus de càncer i molt diferents a les dels adults.

Entre Mares és un grup de criança respectuosa que dóna suport a la lactància materna. Es va ser crear el mes de desembre de 2009 i organitza activitats vinculades amb la infància.

Leave a Reply

Your email address will not be published.