ERC-Acció Granollers presenta una llista amb 16 independents

ERC-Acció Granollers va presentar dijous al Museu la seva llista completa de cara a les eleccions del 24 de maig, una llista que el candidat, Pep Mur, candidat a l’alcaldia, va qualificar d'”estrictament renovada i oberta“. “És la millor llista per fer el millor Granollers. Hem incorporat molta gent nova, i hem fet possible el nostre objectiu d’incorporar les diferents mirades de la ciutat, la qual cosa per mi és molt potent”, va dir el número 1.

IMG_5112La llista d’ERC- Acció Granollers compta amb 16 independents, 14 militants d’ERC, tres joves de les JERC, una persona d’Avancem i una altra de RCat. Mur va agrair la “gran generositat” als militants d’ERC, que han renunciat anar a la llista per donar pas a les persones independenta, així com la “valentia absoluta” dels independents que han donat la cara pel projecte.

Pep Mur va començar la seva intervenció denunciant la “injustícia” que suposa que ciutadans de Granollers amb ganes de participar i fer propostes de política local no puguin fer-ho per temes burocràtics derivats de la seva nacionalitat. És el cas de l’Ahmadou Tidiane, nascut al Senegal i amb més de 10 anys de residència a Catalunya, que no ha pogut anar a la llista oficial d’ERC-Acció Granollers ni tampoc podrà votar a les eleccions del 24 de maig. El candidat republicà ha manifestat el seu malestar envers aquesta situació i ha assegurat que, malgrat això, l’Ahmadou forma part de la llista d’ERC, en el número 36, encara que sigui de forma extraoficial.

Per la seva part, l’Ahmadou Tidiane va assegurar que “és una llàstima viure en una ciutat, sentir-se d’un país, però per temes administratius no poder participar de la política local ni votar, quan votar és una cosa absolutament normal” i va afegir que “existeixen 10.000 Ahmadous que porten aquí 8, 9 o 10 anys i que tenen ganes de fer coses i no poden. Però estic convençut que en el nou país aquesta qüestió es tindrà en compte”.

LA VEU DE LES DIFERENTS FORMACIONS

IMG_5107Pep Mur va explicar que al 2011 va voler que el projecte d’ERC fos obert i per això van crear el paraigües d’Acció Granollers, que continua vigent al 2015 i al qual s’incorporen els socialistes independentistes d’Avancem.

Jordi Solsona Pla, portaveu d’Avancem a Granollers i número 7 a la llista, va explicar que “ERC-Acció Granollers és un gran paraigües sota el que Avancem s’ha aixoplugat” perquè “el PSC s’ha convertit en l’esquerra de saló, i a Granollers no governa de forma raonable i igualitària per tothom”, posant de manifest que no es tracten igual tots els barris de la ciutat, com ara pel que fa a la qualitat i manteniment dels jocs infantils o la neteja. “Granollers no és només el centre, també ho són els barris perifèrics”.

Guillem Pujadas Jané, número 6 de la llista i en representació de les JERC, va destacar l’estreta col·laboració entre ERC i les JERC als darrers anys, així com “l’alta capacitat de treball en equip”. També va mostrar-se molt satisfet del procés de primàries obertes que va escollir Pep Mur com a candidat i va assegurar tenir “moltes ganes de seguir aportant a la política de Granollers des de la joventut i la renovació”. “Des de les JERC volem donar una empenta a aquest projecte de canvi a la ciutat”.

Quim Bosch Marcet, número 9 i representant de Granollers Independent, va advertir que “no podem caure en la trampa de pensar que les eleccions del 24 de maig són només locals. Hem de ser molt conscients que si a Granollers no guanyen les forces independentistes, serem una illa en un mar independentista, i hem d’evitar aquesta situació”.

A la llista del 2015 s’han incorporat 9 noves persones independents. Laura Gonzàlez Gutiérrez, número 8 en representació dels nous independents, es va mostrar agraïda per l’oportunitat de poder formar part del projecte, el qual suposa un “repte” tant personal com professional, al qual espera aportar la seva experiència com a usuària dels serveis municipals: “Sóc una persona molt vinculada en la vida cultural i social de la ciutat i molt activa, donat que formo part de diferents associacions per millorar Granollers, i per tant sóc molt conscient de les mancances que hi ha”.

Finalment, Marc Escarmís Arasa, representant de RCAT, va voler deixar palès que “RCAT donen suport a les candidatures netament independentistes, i amb ERC tinc clar que és així”. I en referència a Granollers, va remarcar la feina feta pel grup municipal els darrers quatre anys i va afirmar que seguirà treballant per a que els pressupostos de l’Ajuntament siguin “més justos i més clars”.

2 Responses to ERC-Acció Granollers presenta una llista amb 16 independents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *