ERC-Acció Granollers proposa un pacte de suport a les pimes

El grup municipal d’ERC-Acció Granollers (ERC-AG) ha presentat una moció per tal que l’Ajuntament impulsi un Pacte de Ciutat de suport a les petites i mitjanes empreses i contra la morositat, que inclogui un seguit d’actuacions com la de garantir que es compleixi de forma efectiva el termini de pagament en totes les contractacions i subcontractacions que es realitzin relacionades amb el Consistori.

Pep Mur, portaveu del grup municipal d'ERC-AG.

Pep Mur, portaveu del grup municipal d’ERC-AG.

En aquest sentit, la moció proposa que s’introdueixi als Plecs de Clàusules Administratives Generals de l’Ajuntament de Granollers una que estableixi l’obligació de l’empresa adjudicatària a presentar, una vegada finalitzada l’adjudicació, una relació de factures i comprovants de pagament de les empreses subcontractades, amb l’objectiu de garantir l’efectiu compliment dels terminis de pagament, els quals seran verificats pel Consistori.

A més, en cas de ser aprovada, es posaria a disposició de les empreses subcontractades una bústia de correu electrònic específica a través de la qual es pugui sol·licitar informació sobre el període d’abonament de factures per part de l’Ajuntament de Granollers als proveïdors que després subcontracten, i també traslladar queixes sobre el termini en què l’adjudicatari està pagant les factures als subcontractats.

La moció també preveu l’establiment d’un certificat, conjuntament amb el Col·legi d’Auditors i Censors de Comptes de Catalunya i els agents representatius dels afectats, que garanteixi el compliment real del compliment de les condicions de morositat legalment establertes per part de les empreses adjudicatàries.

L’Ajuntament de Granollers és un dels agents amb capacitat inversora i de contractació de la ciutat i algunes de les seves contractacions afavoreix que hi puguin accedir les grans empreses en detriment de les pimes, que participen d’aquestes licitacions mitjançant subcontractacions per part de les grans empreses. Segons ERC-AG, tal i com ha quedat demostrat per l’estudi elaborat per la Plataforma Multisectorial contra la Morositat, liderada per Pimec, i avalat per la Universitat Pompeu Fabra, existeixen divergències molt considerables entre el període mig de pagament legal, el que anuncien aquestes empreses i el període mig de pagament real a les empreses subcontractades.

La moció serà debatuda i votada a la Junta de Portaveus prèvia al Ple del proper 23 de febrer.

2 Responses to ERC-Acció Granollers proposa un pacte de suport a les pimes

  1. Anna Ramírez 17/02/2016 at 23:57

    Lo que hace el Ayuntamiento por las pymes ya os lo digo yo: NADA, con excepción de cobrar todos impuestos municipales que puede y más.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *