Pep Mur, candidat d’ERC-Acció Granollers a l’alcaldia, va signar ahir el compromís a la campanya Els Ajuntaments per la independència de l’ANC.

IMG_4556Mur va explicar que a ERC-Acció Granollers que la independència és una eina més per millorar la ciutat, i no únicament una finalitat definitiva. “No creiem només en la independència, sinó en millorar aquesta ciutat en molts altres àmbits” i en aquest sentit “la independència és bona per Granollers i pels ciutadans i ciutadanes que hi viuen”.

Finalment, Mur va afirmar que “signem aquest acord amb moltes ganes i amb el compromís que, si acabés assumint l’alcaldia de Granollers, aquests acords es tiraran endavant amb tota la força”.

La campanya de l’ANC Ajuntaments per la independència té com a objectiu que les candidatures sobiranistes incorporin als seus programes electorals uns compromisos explícits per a l’impuls del procés d’emancipació nacional des dels consistoris. D’aquesta manera, les forces polítiques signants es comprometen a proposar al futur Ple de Granollers els següents acords:

1.- Declaració de suport als acords i accions que el nou Parlament resultant de les eleccions del 27 de setembre decideixi prendre i desenvolupar per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent.

2.- Declaració solemne del ple municipal d’impulsar la creació de l’Assemblea catalana de càrrecs electes i delegar-ne la representació municipal en l’alcalde o alcaldessa, que s’ha de comprometre a participar-hi activament, junta amb la resta de càrrecs locals i parlamentaris catalans –elegits als parlaments europeu, espanyol i català–, en el cas que l’Estat espanyol decidís anul·lar, suspendre o intervenir els òrgans d’autogovern catalans. Aquesta Assemblea tindria com a missió prioritària la Declaració d’Independència i la formació d’un govern provisional.

3.- Ratificació de la pertinença del municipi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) o aprovació de la petició per fer-se’n soci en el cas que el municipi encara no en sigui.

ERC-Acció Granollers ha estat la primera candidatura de Granollers en signar aquest compromís

Leave a Reply

Your email address will not be published.