“Tornar la política als ciutadans, obrir portes i finestres i posar l’Ajuntament en mans dels palauencs i les palauenques”, és una de les idees principals desenvolupades per Ramon Arabia, candidat a l’alcaldia d’ERC a Santa Maria de Palautordera, en l’acte de presentació de la candidatura que va tenir lloc dissabte a la sala de plens de l’Ajuntament. “Persones, Poble i País” és l’eslògan de campanya i els tres eixos pels que treballa la candidatura.

Integrants de la candidatura. (Foto: ERC)

Integrants de la candidatura. (Foto: ERC)

En aquest sentit, els republicans afirmen que es proposen treballar pels col·lectius desafavorits, per les persones en risc d’exclusió social i per les mancances socials. Tanmateix volen impulsar el voluntariat per a la gent gran, combatre la pobresa energètica i abaixar els impostos a les rendes més baixes.

ERC aspira a poder governar un poble amb un futur millor. “Volem canviar el present per tenir un poble millor per als nostres fills”, diu Ramon Arabia. Per això, va anunciar que treballaran per impulsar el comerç local com a marca distintiva de la vila i redactar el pla d’accessibilitat de Palau. I com a prioritats, la formació republicana té l’objectiu de racionalitzar el trànsit del passeig de la Font Martina, fent-lo de prioritat invertida; reordenar el trànsit del Virgili Temple, senyalitzar, ordenar i arranjar alguns carrers del Pla de can Sala. També construir un Centre Cívic a Can Bosc i facilitar una Oficina d’Atenció al Ciutadà i Serveis Socials. Igualment, insistiran per aconseguir la connexió del centre del poble amb l’estació mitjançant un carril bici.

Ramon Arabia assegura que el dia 24 de maig comença la independència de Catalunya i ERC i està compromesa. “Ja hem signat el compromís amb l’Associació de municipis per la independència per quan calgui proclamar la independència”. L’alcaldable recorda que són unes eleccions diferents a les que hi ha hagut fins ara: “Els alcaldes que surtin elegits són els que tindran la responsabilitat de proclamar la República Catalana el dia 27 de setembre, si tot va com ha d’anar”. Per això diu que desitja un bon resultat de CiU i també que als seus companys de la CUP els vagi molt bé, i a ERC millor.

LA CANDIDATURA

L’acte d’aquest dissabte també va servir per presentar la llista de les 13 persones que formen part de la candidatura. La llista està que encapçala Ramon Arabia està integrada per vuit homes i vuit dones, de les quals quatre ocupen els sis primers llocs.

Arabia remarca que es tracta de gent molt vàlida “disposada a posar-se davant del poble per donar solucions i treballar de valent per Palau. Una llista per guanyar”. El diputat al parlament de Catalunya, Oriol Amorós, va fer costat a l’acte de presentació.

1- Ramon Arabia, 2 – Àngels Triquell, 3- Xavi Blas, 4- Núria Ripollès, 5- Matilde Cortés, 6- Ana Maria Lluch, 7- Joan Mas, 8- Laia Rovira, 9- Ramon Illa, 10-Eulalia Gómez, 11-Josep Maria Salazar, 12-Maria Márquez, 13-Josep Anton Saurí, SUPLENTS 14-Miquel Fornés, 15-Roser Moreso, i 16-Ramon Garrido

Leave a Reply

Your email address will not be published.