Els mitjans de comunicació públics de Parets del Vallès van estar presents en el darrer ple: en el debat polític. El Grup Municipal d’Ara Parets ERC va interpel·lar l’equip de govern (PSC i CDC) sobre la línia informativa que en els darrers mesos segueix l’emissora de ràdio Rap 107 FM. 

El portaveu de la formació republicana, Jordi Seguer, va formular una bateria de preguntes a la regidora responsable, Àfrica Martínez (PSC). Abans de formular les qüestions, Seguer va deixar ben clar que la interpel·lació no era “cap crítica cap als professionals que fan possible diàriament aquest mitjà”.

Les preguntes van ser les següents:

-Amb quin criteri es determina quins actes dels grups polítics es cobreixen i quins altres no hi ha personal per fer la cobertura?

-No troba que és noticiable la visita de la directora general d’igualtat de la Generalitat a Parets del Vallès, primera directora d’igualtat que té el Govern Català en 36 anys.

-És normal que els grups de l’oposició no hem pogut opinar en els informatius de la ràdio sobre la presentació del PAM malgrat haver publicat nota de premsa.

-És normal que per Rap 107 no siguin noticia les al·legacions presentades contra el Pla de millora de Can Gurri i que afecten a la masia Can Volart?

-És normal que els grups de l’oposició no hem pogut opinar en els informatius sobre el pacte SOCIOVERGENT a l’ajuntament i que el regidor de CDC hagi sortit en tres ocasions.

-Ens pot dir qui en última instancia determina què és noticia en els informatius de la ràdio, qui pren les decisions?

-Si fem totes aquests preguntes és perquè en una resposta que vostè ens va dir que a l’àrea de comunicació no s’ha produït cap canvi en el funcionament ni responsables. Per tant ens pot dir qui és el màxim responsable de gestionar la ràdio municipal i els informatius de l’emissora?

Seguer va concloure: “I insistim que aquestes preguntes no pretenen qüestionar de cap manera a la plantilla de treballadors de l’emissora municipal sinó treballar per aconseguir la pluralitat que en el passat sí tenia aquest mitjà públic”.

La responsable política de l’Àrea de Comunicació es va negar a respondre a cap de les preguntes davant de la sorpresa d’ERC.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.