ERC del Baix Vallès treballa de manera conjunta des de fa mesos. Després d’una primera trobada a Mollet el passat gener, i d’una segona a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) el mes de maig, 10 seccions locals de 10 municipis on a tots ells hi ha representació als ajuntaments (amb una alcaldia a Martorelles) han celebrat una roda de premsa on s’ha detallat la Declaració política i de proposta administrativa amb el títol “Som republicans, som Vallès, som Baix Vallès”.

L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, va presentar l’acte, on hi eren presents també els regidors Oriol López i Marta Vilaret (Mollet), Pol Altayó (Sant Perpètua), Jordi Seguer (Parets), Joffre Giner (Montornès), Xavier Cols (la Llagosta) Albert Montserrat (Montmeló) i Xavier Conesa (Sant Fost). Van faltar per motius d’organització els regidors de Santa Maria de Martorelles i de Polinyà, que també signen la declaració.

Durant la trobada es va destacar que “ERC és el primer partit que al Baix Vallès treballa de manera seriosa el tema de la divisió territorial, així com que es vol democratitzar el sistema d’elecció dels representants intermedis de l’Administració”.

Els republicans volen passar dels cinc nivells actuals de l’Administració a tres (Generalitat, vegueries i ajuntaments). Segons la Declaració els dos Vallesos haurien de ser una única realitat vegueria (com a òrgan de descentralització de la Generalitat) “i després les diferents realitats vallesanes haurien de mancomunar els serveis i fer polítiques conjuntes”. Una d’aquestes realitats seria, “sens dubte”, el Baix Vallès.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.