ERC demana la municipalització del servei d’aigüa de Parets

El Ple de l’Ajuntament de Parets del Vallès ha aprovat, amb els vots favorables de PSC i CDC, les abstencions d’Ara Parets ERC, NOPP i Ciutadans, i el vot en contra de Sumem Parets, prorrogar durant sis mesos més el contracte del servei de gestió i explotació de l’aigua potable del poble.

Ara Parets ERC ha expressat en diverses ocasions que és partidària de recuperar el control de la gestió del servei d’aigües. Per això valoren positivament aquesta pròrroga tan curta que finalitzarà el 30 de setembre de 2016. Aquest període de temps ha de servir, segons la formació, per debatre entre totes les forces polítiques la possibilitat de recuperar la gestió d’aquest servei.

En la passada comissió informativa, Ara Parets ERC va demanar al govern del PSC que els enviés tota la documentació relativa al contracte signat l’any 1997 amb la companyia Cassa, Aigües de Sabadell, però fins ara no han rebut cap tipus de document.

“Si valorem aquests gairebé 19 anys de servei per part de Cassa hi ha opinions per a tots els gustos. S’ha de reconèixer que en el seu moment la privatització va permetre una millora del servei, sobretot en la gestió del cobrament dels rebuts, en les reparacions i també amb el pla d’inversions. Ara bé el context de l’any 1997 no té res a veure amb el del 2016. Actualment molts dels ajuntaments de Catalunya i més concretament de l’entorn de Parets estan recuperant la gestió pública de l’aigua. El més recent va ser Montornès i altres com Martorelles ho estan estudiant per saber la situació real i així valorar els pros i contres de la municipalització del servei”, afirma el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer.

Ara Parets ERC considera que, amb una gestió directa per part de l’Ajuntament d’aquest servei, es podria prioritzar l’accés de tothom a aquest be públic, no hi hauria cap especulació en la seva gestió que seria més transparent, eficaç i sostenible.

Per això emplacen a tota la ciutadania que estigui a favor d’un nou model de gestió pública de l’aigua a que s’integri a la nova plataforma ciutadana Gestió Pública de l’aigua a Parets que s’ha constituït en les darreres setmanes.

One Response to ERC demana la municipalització del servei d’aigüa de Parets

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *