ERC s’oposa a la licitació de l’estudi informatiu de l’autovia entre Terrassa i Granollers

Davant l’anunci de la propera licitació de l’estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers de l’autovia B-40, ERC manté la seva oposició a la construcció d’aquesta infraestructura, ja que “respon a un model esgotat de desenvolupament territorial, que no respon a les necessitats de mobilitat comarcal”.

La formació recorda que la Generalitat té la competència exclusiva en matèria d’ordenació del territori, tal com recull el Pla Territorial Metropolità on es consolida el canvi d’orientació del projecte de via orbital B-40 atorgant a aquesta infraestructura una funció regional (Metropolitana) i fins i tot comarcal.

Per tant, en deixar de tenir sentit la titularitat estatal de la via, ERC demana que sigui la Generalitat qui, a través de la planificació territorial, determini quina és l’actuació en la xarxa viaria per millorar la connectivitat entre els dos Vallesos.

La formació republicana vol deixar clar que ERC “és i ha estat part activa de les reivindicacions històriques en contra d’aquesta infraestructura i que així ho continuarà essent, perquè creiem i defensem la millora de la mobilitat fonamentada en un model de desenvolupament territorial sostenible tant des del punt de vista econòmic com el social i l’ambiental”.

Des d’ERC també denuncien la manca d’inversions en infraestructures ferroviàries que són les que l’Estat hauria de prioritzar per a la regió metropolitana de Barcelona.

També exigeixen la finalització “el més ràpid possible” de les obres d’enllaç de la B-40 entre Abrera i Terrassa, per solucionar la problemàtica provocada “per la deixadesa en inversió de la construcció del tram, les quals es van adjudicar fa 10 anys”.

One Response to ERC s’oposa a la licitació de l’estudi informatiu de l’autovia entre Terrassa i Granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *