Neix la Plataforma d’Afectats per les Multes de les Franqueses

Com a reacció davant de la gran quantitat de multes que en un breu espai de temps s’han posat a Les Franqueses pel sistema de control fotogràfic que s’ha instal·lat al semàfor ubicat al carrer Catalunya de Llerona, el mal funcionament del qual va reconèixer l’Ajuntament el 7 de maig en un acord de la Junta de Govern que anul·lava la segona i successives multes, s’ha constituït la Plataforma d’Afectats per les Multes de les Franqueses.

La primera actuació de la nova entitat ha consistit a adreçar una queixa al Síndic de Greuges en què demana la seva intervenció davant de l’Ajuntament per a anul·lar totes les multes i aconseguir que els perjudicats no perdin cap punt del seu carnet de conduir.

PLATAFORMA I ASSOCIACIÓ

La Plataforma vol anar més enllà i s’ha constituït en una associació amb estatus propis, les finalitats de la qual, entre d’altres són defensar els interessos de veïns consumidors i usuaris, i promoure la participació associativa en els assumptes d’interès general i l’exercici de la participació ciutadana.

3 Responses to Neix la Plataforma d’Afectats per les Multes de les Franqueses

 1. Montse vilaró 18/05/2015 at 12:27

  On he de dirigirme perque m’anul·lin les multes posades incorrectament a les Franqueses? Sense perdre els punts…

  Respon
 2. eduard pubill i contreras 18/06/2015 at 19:25

  Com afectat per aquest tema acabo d’enviar un correu a l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé. Acabo de fer un viatge pel nord de l’Estat espanyol, Pais Basc i Cantabria, i clar m’he fixat en l’aplicació que allà donen a aquets semàfors, clarament dedicats a evitar accidents que no amb cap afany recaptatori.
  Els semàfors sempre els trobes en vermell i solament es posa en verd si pares totalment el vehicle. Un cop verd, tothom pot passar ben assabentat del que està obligat a fer: passar amb tota prudència i a la velocitat fixada com a màxima, aixi que només un conductor incívic pot ser sancionat i es compleix l’únic objectiu lloable: evitar accidents.
  El semàfor de les Franqueses et rep amb llum àmbar intermitent, invitant-te a passar vagis a la velocitat que vagis, i si t’avisa només és per que sapiguem que serás sancionat; si vas amb tota prudència, com era el meu cas, et dóna temps a veure l’engany i, fins i tot toca el fre, no sé què passa si vas a 140 per hora a lo millor no toques ni fré perquè no tens temps de veure el que has fet. Curiós no?
  He demanat a l’alcalde que em digui, si ho té a bé, què puc fer per no sentir-me enganyat; clar que ja he pagat els 100€ per apuntar-me a la “rebaixa d’estiu”

  Veí de la Garriga que evitarà passar mai més per aquest punt tant “simpàtic”

  Respon
 3. Joan Muns Torret 10/07/2015 at 04:59

  Estan posats amb molta mala hòstia i només amb afany recaptatori. Amb tres segons no tens temps de parar el cotxe, i si ho fas estàs predisposat a que et fotin un cop pel darrera. Estig segur que incompleixen la normativa d’instal·lacions d’aquets aparells.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *