Laboratoris Esteve ha instal·lat 5.000 metres quadras de plaques fotovoltaiques sobre la coberta de la planta de Martorelles de Pensa Pharma (PENSA), la filial de genèrics del grup químic-farmacèutic. La superfície, equivalent a un camp de futbol, és la major planta solar de Catalunya i la segona d’Espanya pel autoconsum. Amb aquesta instal·lació amb plaques solars, la companyia espera generar 500.000 quilowatts i reduir l’emissió de 140 tones de diòxid de carboni a l’any.

Segons Paz Arias, directora de Prevenció i Medi ambient d’Esteve, “en el marc de la nostra política de medi ambient desenvolupem un programa específic d’eficiència energètica realitzant auditories energètiques als diferents centres productius. La instal·lació de les plaques fotovoltaiques a Martorelles és un gran pas en el nostre compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, apostant fermament per les energies renovables per reduir les nostres emissions de CO2 a l’atmosfera. El nostre repte és incrementar aquest tipus d’accions i seguir amb la reducció progressiva d’emissions de CO2. Aquest projecte ens permetrà valorar la viabilitat per fer-ho extensiu a la resta de plantes nacionals i internacionals d’Esteve”.

La potència elèctrica de 400KW de les plaques fotovoltaiques, distribuïdes en les cobertes de les dues sitges i les oficines de logística de la planta de Martorelles, permet generar 500.000 Kwh a l’any d’energia neta, quantitat suficient per proveir a una població de 170 llars, i que suposa un estalvi en consum elèctric del 4% del total anual. A més, en generar electricitat d’una forma respectuosa amb el medi ambient, la instal·lació de plaques solars a Martorelles evita l’emissió de 140 tones anuals de CO2 a l’atmosfera, el diòxid de carboni que absorbeix un bosc de 15.000 arbres en un any.

Francesc Basacoma, director d’Operacions de Genèrics comenta que “en 2015 hem invertit en sostenibilitat, prevenció i medi ambient 1,4 milions d’euros. L’objectiu és continuar amb la implementació d’aquestes millores d’eficiència energètica per reduir al màxim els nostres costos energètics i reduir la petjada ambiental en els nostres productes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.