Exposició fotogràfica ‘Parets amb els refugiats’

“Poc més de 100 metres separen Qaa, al Líban, de Síria. Cada dia, centenars de refugiats sirians, surten de ‘terra de ningú’ i travessen la frontera per rebre atenció mèdica i escolarització per als infants. Cada nit, tornen de nou al camp de refugiats, un indret on el soroll dels avions és sinònim de míssil, on poc és molt, on els somriures s’acompanyen de mirades tristes, un indret on les infàncies són perdudes, on tot és gairebé res.”

Exposició Parets amb els refugiats_Silvia FerranAmb aquest text introductori, la fotògrafa vallesana Silvia Ferran, dóna a conèixer la realitat d’un camp de refugiats de Síria i l’atenció hospitalària i d’escolarització que reben a Qaa, un enclavament situat al Líban, a només 100 metres de la frontera de Síria.  Una exposició que s’inaugurarà el pròxim dissabte, 14 de novembre, a les 18h, a la Sala d’exposicions Can Rajoler.

La mostra està formada per una cinquantena de fotografies que retraten, sobretot, els somriures tristos dels infants i l’atenció que reben els refugiats sirians diàriament a Qaa. Les fotografies es van realitzar durant una estada de l’autora al territori on va poder comprovar les seqüeles que la guerra.

L’exposició, emmarcada en la campanya ‘Parets amb els refugiats’, té un doble objectiu. En primer lloc, mostrar la vida real d’aquells que viuen situacions tan difícils com la que es pateix a Siria i,  alhora, difondre una perspectiva d’optimisme i esperança per als qui  treballen perquè els menors no perdin la seva infància.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *