Federalistes d’Esquerres al Vallès Oriental cel·lebra el seu primer seminari

El grup comarcal de Federalistes d’Esquerres al Vallès Oriental va cel·lebrar dissabte el seu primer seminari, titulat El federalisme, avui, on 45 persones de tota la comarca van participar per debatre i reflexionar al voltant de diferents aspectes sobre el model d’estat que defensen. La jornada va tenir lloc a Granollers, a la seu de Comissions Obreres del Vallès Oriental – Maresme – Osona.

federalistes d'esquerres

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que va adreçar unes paraules als assistents al seminari.

El seminari va començar a les 10:30 amb la intervenció del vicepresident de l’entitat, Joan Botella, que alhora és el Degà de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, i del coordinador comarcal de l’entitat, Jordi Garriga. També va intervenir l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que va adreçar unes paraules als assistents al seminari.

Posteriorment, els participants es van dividir en tres grups. El primer va debatre sobre els models de federalisme, liderat pel mateix Joan Botella, en el qual es van comparar diversos models de federalisme existents arreu d’Europa i del món, i es van aprofundir en els aspectes que diferencien aquests models. El segon grup, anomenat “Economia i Fiscalitat Federal”, va estar dirigit per Montserrat Colldeforns, doctora en Economia per la London School of Economics i membre del grup Economistes davant la crisi. En aquest seminari es va reflexionar a l’entorn del sistema de gestió de recursos i els aspectes fiscals que predominen en els estats federals, fent-los més justos i equitatius amb els territoris a partir d’un federalisme fiscal. Finalment, el tercer grup va debatre sobre “Autonomisme i Federalisme”, dirigit per Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest grup, els assistents van debatre sobre les diferències entre el model autonòmic existent a Espanya i els avantatges que suposaria la conversió d’aquest model en un veritable model federal.

L’última part del seminari, els tres grups van posar en comú les conclusions extretes, i els participants van assenyalar la importància de jornades com aquesta per aprofundir en els coneixements sobre la proposta federal que defensa la nostra organització i la idoneïtat de crear espais de reflexió com aquest que a dia d’avui creiem imprescindibles per aportar arguments i alternatives en el debat polític existent sobre la relació Catalunya – Espanya.

Es va convidar finalment als assistents a participar de la presentació de Federalistes d’Esquerres a Sant Fost de Campsentelles el proper 23 de novembre i, també, a la Gran Trobada Federalista que la nostra organització realitzarà a nivell nacional el proper 21 de novembre a Santa Coloma de Gramenet.

6 Responses to Federalistes d’Esquerres al Vallès Oriental cel·lebra el seu primer seminari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *