Figaró-Montmany adquireix un desfibril•lador extern

L’Ajuntament de Figaró-Montmany, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha adquirit un desfibril·lador extern automàtic que s’ha situat a la plaça Anna Bosch, en un lloc visible i accessible a la façana del Consultori mèdic.

Desfibril·lador instal·lat a la plaça Anna Bosch. (Foto: Ajuntament)

Desfibril·lador instal·lat a la plaça Anna Bosch. (Foto: Ajuntament)

Aquest és un projecte que l’Ajuntament considera cabdal per tal d’incrementar la seguretat al municipi i les possibilitats de supervivència de persones que pateixin un accident cardiovascular. Tot i que Figaró-Montmany no està obligat a comptar amb un d’aquests aparells, és una prioritat per l’Ajuntament fer actuacions que permetin millorar la qualitat de vida i la seguretat al poble.

Amb l’objectiu de conèixer aquests aparells i facilitar-ne l’ús, membres de la plantilla de l’Ajuntament han realitzat una formació de suport vital bàsic, amb l’objectiu d’aprendre a avaluar una víctima que ha patit un col·lapse, d’aprendre a efectuar compressions toràciques i respiracions de suport, d’aprendre a utilitzar de forma segura el desfibril·lador extern automàtic i de col·locar a una víctima inconscient però que respira en posició lateral de seguretat.

Aquesta formació, amb el suport de la Diputació, es podria repetir properament amb assistència de ciutadania o membres d’entitats del poble si hi ha interès a fer-lo.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *