Finalitzen 17 anys de litigi per la recepció de la urbanització de Can Valls, a Caldes

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha rebut una sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la qual ha de recepcionar la urbanització de Can Valls. La sentència posa fi a un procés que ha durat 17 anys.

La sentència ferma del 5 d’octubre del TSJC en relació al Projecte d’Urbanització de Can Valls es resol a favor de l’entitat promotora Residencial Can Valls. Aquesta decisió sense opció de recurs del Tribunal, considera que, amb les obres d’urbanització finançades per la promotora l’any 2000, aquesta queda alliberada de les seves obligacions i el conjunt del barri ha de ser recepcionat per part de l’Ajuntament. A partir d’ara, les obres que puguin quedar pendents les ha d’impulsar el propi Ajuntament qui, de fet, des de fa molts anys es fa càrrec dels serveis bàsics del barri.

En relació a aquesta sentència l’Ajuntament de Caldes de Montbui es mostra satisfet pel fet que s’hagi posat punt i final a gairebé dues dècades de litigis. Preveient aquest desenllaç, des de fa temps l’Ajuntament està amb converses amb els representants dels veïns per deixar enllestides a finals d’aquest mandat les obres bàsiques que es consideren pendents d’execució i que inclouen, essencialment, l’asfaltat de carrers i la instal·lació d’hidrants. La campanya d’asfaltats d’enguany, que es reiniciarà en les properes setmanes, ja preveu actuacions a Can Valls.

La sentència del TSJC de 5 d’octubre desestima el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament contra una sentència del Jutjat del Contenciós de BCN de juliol de 2012 que estimava les objeccions al Projecte d’Urbanització de Can Valls formulades per l’entitat Residencial Can Valls i desestimades per la Junta de Govern Local del 7 d’abril de 2009. La sentència es remunta a l’inici dels desacords entre els diferents governs municipals, promotor i propietaris de Can Valls sobre la recepció de les obres del projecte aprovat l’any 1998 per part de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *