Florentino Mate, de les Franqueses, compleix 104 anys

Florentino Mate. (Foto: Ajuntament)

Florentino Mate. (Foto: Ajuntament)

Florentino Mate Arévalo, veí de Corró d’Avall, va celebrar ahir dilluns els seus 104 anys de vida. La celebració va tenir lloc al matí a l’Auca, la residència d’avis i centre de dia de Corró d’Avall, en companyia de tota la família i amics. Florentino i els seus van menjar pastís i brindat amb cava.

Els companys de la residència, amb l’ajuda del personal, van confeccionar una decoració especial per la celebració amb detalls de la vida d’en Florentino. Ell, tot i tenir problemes de mobilitat, conserva la memòria i raona amb totes les facultats.

Florentino té una gran família: 7 fills, 12 néts i 3 besnéts. Va néixer a Cozuelos de Fuentidueña, a Segovia, i des de ben jove s’ocupava de les vinyes de la família i del bestiar. A l’escola del poble va conèixer la seva dona, Agapita. Explica que al poble hi havia poques diversions: “Només teníem un petit piano per cantar i ballar però això també va durar poc perquè va esclatar la guerra i la joventut es va acabar”.

Recorda que un dels dies més feliços de la seva vida va ser quan venir a Barcelona als anys 70 però que la millor cuina és la del seu poble on hi fan un estofat de cigrons i una sopa de pa delicioses. Tot i que també reconeix ser un fan de la cassola de fideus i de la paella catalana. Fins fa poc, encara era un gran lector. Altres aficions seves sempre havien estat passejar i escoltar música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *