FlorentinoEl 14 de març Florentino Mate Arévalo va celebrar 103 anys acompanyat de la seva família, amics i companys a l’Auca, la residència d’avis i centre de dia de Corró d’Avall. Envoltat dels seus, va bufar les espelmes del pastís i va brindar amb una copa de cava.

Florentino conserva la memòria i per demostra-ho va explicar la seva vida als companys de la residència que, amb la informació recopilada i amb l’ajuda del personal de l’Auca, van confeccionar un mural biogràfic amb fotografies i un pastís gegant de paper.

florentinoFlorentino té una gran família: 7 fills, 12 néts i 3 besnéts. Va néixer a Cozuelos de Fuentidueña, a Segovia, i des de ben jove s’ocupava de les vinyes de la família i del bestiar. A l’escola del poble va conèixer la seva dona, Agapita. Explica que al poble hi havia poques diversions: “Només teníem un petit piano per cantar i ballar però això també va durar poc perquè va esclatar la guerra i la joventut es va acabar”.

Recorda que un dels dies més feliços de la seva vida va ser quan venir a Barcelona als anys 70 però que la millor cuina és la del seu poble on hi fan un estofat de cigrons i una sopa de pa delicioses. Tot i que també reconeix ser un fan de la cassola de fideus i de la paella catalana. Com a passatemps preferits es decanta per fer llargues passejades, llegir i escoltar música. Confessa que alguna vegada ha cantat cante jondo, el cant andalús més genuí, de sentiment profund.

 

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.