Gairebé la meitat dels participants en el programa “Joves per l’ocupació” que ofereix l’Ajuntament de Mollet a través dels Serveis Municipals d’Ocupació (EMFO) han trobat feina. A més, del total dels 85 joves que s’han beneficiat del programa aquest any, més de la meitat han retornat al sistema educatiu.

joves per l'ocupacio 2

El 78% dels participants han finalitzat la formació professionalitzadora. (Foto: Ajuntament)

Dels 85 molletans i molletanes d’entre 16 i 24 anys que s’han beneficiat del programa Joves per l’Ocupació, 41 s’ha inserit al mercat laboral, 22 per primera vegada.

Pel que fa al segon objectiu del programa, com és el retorn dels joves al sistema educatiu, el balanç també ha estat força exitós, ja que 45 han reprès els seus estudis ja sigui a través de l’ESO o d’un Cicle Formatiu de Grau Mitja.

En total, el 78% dels participants han finalitzat la formació professionalitzadora.

Justament, aquest dimecres 25 de novembre, a les 18 h, 66 dels joves que han participat al programa rebran el diploma que acredita la finalització de la formació de 300 hores en les especialitats de perruqueria i estètica, electricitat, cuina, cambrer/a, comerç i magatzem. A l’acte, que se celebrarà a l’Auditori de l’IES Aiguaviva, hi assistirà el regidor de Joventut i Ocupació Raúl Broto.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació”.

PROPERES CONVOCATÒRIES

La propera convocatòria del programa “Joves per l’Ocupació” està destinada a joves en situació d’atur d’entre 16 i 24 anys, i menors de 30 en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, amb una baixa qualificació i/o amb dèficits formatius, és a dir, que no tinguin el graduat en ESO o que si l’han obtingut no hagin seguit amb els estudis postobligatoris i hagin abandonat el sistema educatiu.

Els joves participants han d’estar inscrits al sistema de Garantia Juvenil.

Els interessats en el programa “Joves per l’Ocupació” o per “Garantia Juvenil” poden trucar al telèfon 93 570 51 60 o posar-se en contacte a través del correu info@emfo.cat o presencialment al carrer Riera nº 7, 1era planta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.