Gemma Poca.

Gemma Poca.

Es diu Gemma Poca, és de Castellterçol, té 56 anys i treballa com a infermera en el camp de refugiats d’Idomeni, en la frontera de Grècia amb Macedònia.

El seu testimoni hauria de servir per encollir el cor i capgirar l’estómac d’aquells que tenen a les seves mans la solució política per posar fi a situacions com les que viuen els refugiats sirians que arriben a Europa a la desesperada i fugint d’una guerra.

EL DRAMA HUMANITARI

En arribar a les costes europees, a més de trobar-se amb la incompetència d’uns polítics que no saben com afrontar la crisi humanitària dels refugiats, aquests han de fer front a la repressió més cruel per part de la policia grega (inclòs el llançament de gasos lacrimògens) en la seva missió d’evacuar els més de 8.000 refugiats i immigrants que encara es troben albergats al campament d’Idomeni.

En les darreres setmanes, milers de refugiats han quedat atrapats al campament després del tancament de l’anomenada “ruta dels Balcans”, utilitzada pels immigrants en la seva fugida desesperada cap a països del centre d’Europa.

ESCOLTA EL TESTIMONI

Leave a Reply

Your email address will not be published.