Granollers acull una exposició sobre la roba interior

Aquest divendres, 16 d’octubre, a les 8 del vespre al Museu de Granollers, es presenta l’exposició “intimitats. La roba interior del segle XIX al XXI”. La mostra, proposada i produïda pel Museu de Badalona i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, és itinerant i ja s’ha pogut veure a Badalona i Mataró, i passarà, després de veure’s a Granollers, pels municipis d’Igualada i Cornellà de Llobregat, entre d’altres.

roba interioiL’exposició fa un repàs als canvis de la roba interior en un dels períodes més revolucionaris de la seva història, del segle XIX al XXI, moment en què les transformacions socials, econòmiques, tecnològiques, estètiques i del sistema de valors han marcat la seva evolució i els seus usos.

La mostra, estructurada en sis espais que corresponen a sis èpoques, se centra sobretot en les peces quotidianes femenines, que són les més representatives de la societat i dels seus criteris morals, tot i que també contempla la roba interior masculina. Des de les cotilles i els enagos per donar forma al cos femení del s.XIX, moment en què el concepte d’intimitat era molt fort, a la cotilleria del futur, en què la intimitat s’ha alliberat i s’hi ha incorporat el culte al cos, la mostra recull i explica les peces de roba interior fent esment als canvis en la seva fabricació – teixits, ofici i llocs de confecció -, en la funcionalitat, en l’estètica i en els valors.

A l’entorn de l’exposició es faran tres visites comentades, gratuïtes, els dies 24 d’octubre, 15 de novembre i 12 de desembre, a les 6 de la tarda.

L’exposició es podrà veure fins al 10 de gener de 2016, i l’horari de visita (de dimarts a diumenge de 6 a 9 del vespre i diumenges d’11 a 2 del migdia) canvia a partir del 3 de novembre (de dimarts a diumenge de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre i diumenges d’11 a 2 del migdia).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *