glaucomaEl 12 de març se celebra el Dia Mundial del Glaucoma. En aquesta data s’emmarca la jornada de prevenció sobre el glaucoma que se celebrarà dimecres, 9 de març, durant tot el matí a la plaça de Perpinyà de Granollers. De 9 a 2, s’instal·larà un punt d’atenció amb una optometrista que prendrà la pressió ocular a tothom que ho desitgi, de manera gratuïta. Allà mateix, es donarà informació sobre aquest trastorn que a escala mundial afecta 60 milions de persones i que l’OMS assenyala com una de les primeres causes de ceguesa.

La iniciativa  s’inscriu en les Jornades de Prevenció del Glaucoma que promou la Fundació Agrupació, entitat amb la qual l’Ajuntament de Granollers té un conveni per a la promoció de la salut entre la ciutadania.

El glaucoma és una afecció ocular que es manifesta amb un augment de la pressió intraocular que, en privar l’ull de la necessària irrigació sanguínia, provoca l’enduriment del globus i l’atròfia del nervi òptic. És més freqüent en els homes que en les dones i segueix normalment una evolució crònica, si bé a vegades pot presentar una forma aguda, molt dolorosa, acompanyada de pèrdua de la visió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.