porta-retalls01Arsènic. Espai de Creació i Roca Umbert. Fàbrica de les Arts convoquen la tercera edició del Projecte Microteatre de guions teatrals per a obres breus. L’objectiu és impulsar la creació escènica entre dramaturgs novells residents a Catalunya.

Els textos es poden presentar fins al dia 22 de juliol i els seleccionats pel jurat es representaran en petit format durant la tardor en espais singulars de la fàbrica. L’organització designarà una direcció escènica professional, seleccionarà els intèrprets –actors i actrius joves–, i s’encarregarà de la producció.

En aquesta ocasió, els guions giraran a l’entorn de la idea “No!”. Hauran de ser textos originals, escrits en llengua catalana i no poden haver estat presentats en cap altre certamen. Les obres tindran una durada màxima de 20 minuts i estaran pensades per a un repartiment també màxim de tres actors o actrius d’entre 16 i 25 anys. Cada participant podrà presentar-hi un text.

El jurat, format per tres professionals de les arts escèniques, seleccionarà un màxim de quatre obres, els autors de les quals obtindran una dotació econòmica de 200 euros cadascun. El veredicte es farà públic el 21 de setembre a través de www.arsenicreacio.com i www.rocaumbert.cat, alhora que es comunicarà a les persones guanyadores.

A partir d’aquí, començarà el procés de producció de les obres seleccionades, sota una direcció professional. Els directors o directores, escollits per l’organització, podran dir la seva a l’hora de triar els actors i actrius joves que es posaran a la pell dels diferents personatges. Igualment, podran fer aportacions al guió, i s’implicaran en la posada en escena i els elements d’attrezzo.

L’estrena de les obres guanyadores a la tercera edició del Projecte Microteatre, prevista per als dies 18 i 19 de novembre, tancarà el cercle del procés creatiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.