Granollers vol organitzar el Mundial d’Handbol femení 2021

La Federació Internacional d’Handbol anunciarà la seu guanyadora durant els Jocs Olímpics de Río de Janeiro.

La candidatura conjunta de Granollers, Castelló de Plana, Tarragona i Lleida s’enfrontarà a Rússia, Hongria i Noruega-Dinamarca per ser escollida seu del Mundial d’Handbol femení de 2021. L’anunci de qui serà la guanyadora es coneixerà aquest estiu durant els Jocs Olímpics de Río de Janeiro. La Real Federación Española de Balonmano  ja ha presentat  la candidatura mediterrània a la Federació Internacional d’Handbol, que podria també optar a l’organització del Mundial de 2023 si no surt escollida per al 2021.

Ahir al matí es va presentar en roda de premsa a Granollers la candidatura conjunta amb la presència del president de la Real Federación Española de Balonmano, Francisco V. Blázquez; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el conseller de Promoció Econòmica, Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca.

Totes les ciutats s’han mostrat entusiasmades per formar part d’aquesta candidatura. Francesc Roca, tinent d’alcalde de Tarragona, ciutat que acollirà els Jocs Mediterranis de 2017 ha destacat que “som ciutats petites que volem liderar projectes grans”. De la seva banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha dit que “Granollers tindrà tota la nostra col·laboració institucional i posarem els recursos perquè aquest Mundial sigui un èxit”. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que “aquest mundial servirà per impulsar l’esport i si és femení té un doble valor”.

El president de la RFEBM, Francisco V. Blázquez, s’ha referit als “rivals molt durs i competitius” als quals s’haurà d’enfrontar la candidatura que encapçala Granollers. En aquest sentit ha destacat que la candidatura mediterrània té com a punts forts que “donem imatge de ciutats potents i, a més, tenim l’èxit organitzatiu del Mundial masculí de 2013 amb una gran assistència de públic, especialment a Granollers, ciutat de la qual la Federació Internacional d’Handbol va quedar molt contenta”.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, impulsor de la candidatura, ha agraït al Club Balonmano Granollers els seus anys de treball. El club va néixer el 1947,  i el fet que actualment tingui el primer equip masculí i el femení militant a la Divisió d’Honor. Només cinc clubs de tota Europa tenen els seus primers equips jugant en les màximes competicions.

Mayoral ha explicat que “volem fer una candidatura competitiva, forta, buscant aliances” i ha agraït a les altres ciutats de la candidatura que s’hagin afegit de manera immediata al projecte. La primera estimació del pressupost per organitzar aquest mundial ronda els 5 milions d’euros. Mayoral ha assegurat que hi ha temps per buscar espònsors i recursos i que també serà necessària la implicació de totes les administracions.

“Estic convençut que hi haurà internacionals de Granollers en aquest Mundial”, ha assegurat Mayoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *