ERC-AG ha denunciat que l’Ajuntament de Granollers va destinar als anys 2014 i 2015 més diners en arreglar les 44 avaries provocades per trencaments de canonades antigues de fibrociment que en substituir-ne per evitar aquestes avaries.

Segons la formació, el cost de reparar le avaries va pujar l’any 2015 als 91.455 euros, mentre que la inversió per substituir canonades de fibrociment va ser de 64.357 euros, per sota dels 110.000 euros d’inversió màxima prevista. I el mateix va passar al 2014, amb 90.126 euros destinats a arreglar 42 avaries a canonades de fibrociment i 60.706 euros en inversió per noves canonades.

Els tres regidors d'ERC-AG.

Els tres regidors d’ERC-AG.

La regidora republicana Núria Maynou, titular de la Comissió Informativa de Territori i Ciutat,  ha explicat que actualment, la longitud total de canonades de fibrociment a la ciutat és de 78 quilòmetres. Segons l’estudi que Sorea va fer al 2008 sobre l’estat de les canonades de subministrament d’aigua potable de fibrociment, una de cada cinc estava, en aquell moment, en perill de trencament sota funcionament habitual de la xarxa.

ERC-AG ha reclamat en varies ocasions que s’actualitzi l’estudi de l’estat de la xarxa de canonades de subministrament d’aigua potable i s’elabori un pla de xoc per substituir les canonades de fibrociment per altres de noves i de materials més adients. “El PSC segueix insistint en que, lluny de planificar les actuacions a fer per minimitzar el volum d’avaries, la substitució de canonades de subministrament d’aigua potable es farà allà on es facin actuacions a la via pública, tal i com s’expressa al PAM 2015-2019”, critiquen des de la formació republicana.

Maynou ha assegurat que “alguna cosa s’està fent malament, i estem en conseqüència estem patint un malbaratament de recursos econòmics  i d’un bé comú com l’aigua”.

Des d’ERC-AG asseguren que són conscients que substituir 78 quilòmetres de xarxa de canonades de fibrociment suposa una inversió econòmica molt elevada, més de 12 milions d’euros, i que aquesta no es pot fer durant una única legislatura. “Però amb l’actual limitació de 110.000 euros/any, imposada pel PSC al 2012 mitjançant una addenda al conveni amb Sorea, es trigarà més de 100 anys en substituir-les totes”, ironitzen des de la formació republicana.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.