Granollers implanta el pagament per mòbil a les zones blaves

Aquesta setmana s’han posat en marxa dues novetats relatives a l’aparcament en zona blava: el pagament a través de telèfon mòbil i la substitució de part dels parquímetres de la ciutat per noves màquines expenedores.

20151028_172224Per fer el pagament de l’estacionament en zona blava per telèfon mòbil cal descarregar-se l’app EysaMobile, disponible tant per Android com per iOS, donar-se d’alta com a usuari (ja sigui com a particular o com a empresa) i establir un import disponible per a aparcament que es carregarà a la targeta de crèdit o dèbit.

L’aplicació permet afegir la matrícula de tants vehicles com es vulgui. Els avantatges d’aquest sistema són evidents: no cal dur diners en metàl·lic, només carregar des de l’app el moneder virtual, que s’anirà buidant a mesura que anem aparcant i que es pot recarregar amb facilitat.

A més, es pot iniciar l’aparcament i la seva ampliació (si es necessita aparcar més estona, fins al màxim autoritzat de dues hores) des del lloc on estigui la persona, sense haver d’anar al parquímetre. Una altra virtut del nou sistema és que es paga exactament pel temps que s’aparca. Si s’acaba abans del previst, es pot “desaparcar” i els diners tornen al moneder virtual.

L’aplicació també avisa quan falten cinc minuts perquè finalitzi el temps d’aparcament establert. En cas de denúncia es pot anul·lar també des de l’app.

A més, aquest mateix programari s’ha implementat a diferents municipis, fet que permet que també sigui possible pagar la zona blava en aquests pobles i ciutats: Mollet del Vallès, Mataró, Lleida, Manresa, Ripoll, Platja d’Aro, Vilassar…

IMPLANTACIÓ DE 16 NOUS PARQUÍMETRES

Aquesta setmana també s’estan substituint 16 parquímetres, d’un total de 55 que hi ha a la ciutat, per uns aparells de més fàcil funcionament, amb una pantalla tàctil més gran, visible, fins i tot, quan es fa fosc.

Aquests nous parquímetres tenen més avantatges per a les persones usuàries: no cal retornar al vehicle per deixar el tiquet en un lloc visible, amb el consegüent estalvi de temps; admeten més sistemes de pagament, com les targetes que permeten fer l’operació només acostant-les al terminal; i resulta més fàcil anul·lar una denúncia, si s’escau. En els primers dies de funcionament d’aquests parquímetres, personal d’Estacionamientos y Servicios, empresa concessionària de la zona blava, resolt els dubtes que es puguin generar a les persones usuàries.

Els setze parquímetres s’estan instal·lant a l’entorn de la plaça de la Corona i en els carrers compresos entre Sant Jaume i Princesa. Per fer-los funcionar caldrà introduir la matrícula del vehicle.

3 Responses to Granollers implanta el pagament per mòbil a les zones blaves

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *