Granollers instal·la sis desfibril·ladors en equipaments municipals

Imatge del desfibril·lador instal·lat a la Comissaria de la Policia Local (Foto: Pere Cornellas).

Imatge del desfibril·lador instal·lat a la Comissaria de la Policia Local (Foto: Pere Cornellas).

Granollers ha instal·lat desfibril·ladors a sis equipaments municipals de la ciutat: Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Teatre Auditori de Granollers, Palau d’Esports, Centre d’Educació Especial Montserrat Montero, Escola Municipal del Treball (EMT), Policia Local (en un cotxe patrulla i a la comissaria) i en breu s’instal·larà al Pavelló Municipal del Tub. Aquests aparells serviran per atendre possibles problemes cardíacs en equipaments municipals i en llocs amb una gran afluència de públic.

La instal·lació dels aparells ha anat acompanyada d’un ampli pla de formació. L’any 2013, l’Ajuntament ja va oferir formació obligatòria a 53 persones dels equipaments en els quals es van instal·lar els aparells. Durant el 2014, a més, l’Ajuntament ha ofert una segona fase de formació a 73 persones més, la majoria de les quals de la Policia Local, completant així un total de 126 persones formades a la ciutat en l’ús i funcionament de desfibril·ladors. Tots els cursos formatius han tingut lloc a la Fundació Hospital Asil de Granollers, que disposa de professionals autoritzats per impartir els cursos.

El 2010 el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat va establir el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció, en un període màxim de 4 anys. Al 2012, el Departament de Salut va establir, a més, els requisits per a la instal·lació i l’ús de desfibril·ladors externs fora de l’àmbit sanitari, regulant també la formació base i continuada que han de complir les persones autoritzades per al seu ús.

One Response to Granollers instal·la sis desfibril·ladors en equipaments municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *