Granollers lliura els premis del Dia de les Dones

Diumenge més de 100 persones van celebrar a la Porxada l’acte central del Dia Internacional de les Dones, que va començar amb una activitat lúdica, el mantra de la dona, va seguir amb la lectura del manifest reivindicatiu a càrrec de membres de la Taula d’Igualtat de Gènere i va continuar amb la representació d’una performance a càrrec d’alumnes de l’institut Celestí Bellera. Les  estudiants d’Arts Escèniques van escenificar com encara ara l’educació, des de ben petits, continua perpetuant els rols de gènere, sempre en detriment del paper de la dona, menys valorat socialment.

foto 2Durant l’acte es va fer públic el veredicte dels concursos convocats amb motiu de la commemoració, que ja arriben a l’onzena edició. El primer premi del certamen literari “De dona a dona”, dotat amb 450 euros, va ser per a Oriol Padró Cirera, de Granollers,  pel relat titulat K.488 presentat sota el pseudònim “Kostakovitx”; el segon, dotat amb un lot de llibres i dues entrades per al Teatre Auditori, va correspondre a Caterina Palma Rovira, de la Roca del Vallès, per la narració Hola què tal, presentada amb el pseudònim “Purpurina“. Pel que fa al tercer premi, dotat amb dues entrades per al Teatre Auditori, va ser per a Elena Olivella García, de Barcelona, pel relat  Ho tenia ben a prop, presentada amb el pseudònim “Jo vull ser”.

Els textos premiats poden llegir-se a: www.granollers.cat/igualtat

El premi al millor cartell, dotat amb 450 euros, va ser per a Esteve Bertran Guasch, veí de Lliçà d’Avall. La seva imatge, presentada sota el pseudònim “Megàfon”, il·lustra la commemoració d’enguany.

Els assistents van poder visitar l’exposició de fotografia “El feminisme està de moda”, de la granollerina Júlia Perelló, fotògrafa autodidacta que ha comptat amb la participació de dones dels grups de treball del CIRD, Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD). Són 16 imatges que mostren l’evolució de la moda i del vestuari en diferents moments de reivindicació i apoderament feministes.La mostra es podrà veure ara a l’Hospital de Granollers (del 8 al 20 de març) i a la Biblioteca Can Pedrals (del 21 de març al 8 d’abril)

PROGRAMA D’ACTES

Els actes inclosos al programa del Dia Internacional de la Dones, impulsat pel CIRD i amb la participació de diverses entitats i institucions, continuen dimarts, 8 de març, al Centre de Serveis a les Empreses de Can Muntanyola, que acollirà la tercera edició del Networking de Dones Emprenedores, organitzat per Empenta Granollers.

El mateix dimarts (16 h), es farà una xerrada sobre professions masculinitzades a l’Escola Municipal del Treball adreçada a alumnes d’FP, a càrrec de dones amb feines tradicionalment considerades d’homes. A la taula hi haurà una policia local, una altra de nacional, una mossa d’esquadra i una bombera.  A les 5 de la tarda, a Can Jonch, les Tertúlies de l’Arxiu parlaran del treball de la dona a la fàbrica Roca Umbert i a les 9 del vespre, al Teatre de Ponent s’hi farà un espectacle de música i poesia, Dones sonores.

El mateix teatre ha programat el muntatge Mulliers (dia 12, a les 21 h; dia 13, a les 19 h), de la cia. Endinsart, una situació situada en un futur en què el cromosoma Y ja no existeix.

El diumenge 13 de març (12 h, Escola Pia-edifici de secundària), acollirà la xerrada “Eduques igual els teus fills que les teves filles?”, a càrrec de la Taula d’Igualtat de Gènere.

El dijous 17 de març, els membres del club de lectura de la Biblioteca Roca Umbert comentaran el llibre 24 hores a la vida d’una dona, de Stefan Zweig (19 h).

El dissabte 19 de març, l’Espai d’Arts de Roca Umbert organitza un taller visual i performatiu sobre teoria queer, a càrrec de l’artista Nataly Prada (l’activitat es farà de 10.30 a 14. 30 h i s’adreça a públic adult) .

En l’apartat d’exposicions, el programa inclou la mostra de cartells presentats al concurs d’enguany del Dia de les Dones (al Gra, de l’1 al 16 de març); i “Dones a la fàbrica”, una mostra que es podrà visitar a la façana de la Tèrmica de Roca Umbert a partir del 12 de març, cada cap de setmana (dissabte, de 18 a 20 h; diumenge, d’11 a 13 h). El mateix dia 12, s’hi farà una visita guiada, a càrrec d’Anna Maimir i Òscar Turull, llicenciats en història.

3 Responses to Granollers lliura els premis del Dia de les Dones

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *