Granollers ha iniciat setmana ha començat la substitució de les làmpades a l’av. Sant Esteve, av. del Parc i, properament, als carrers de Roger de Flor i Lluís Companys. El mes de maig van acabar les mateixes tasques als carrers de Francesc Macià, Joan Prim i Primer Marquès de les Franqueses.

L’Ajuntament continua el procés de substitució de làmpades, en aquest cas majoritàriament de vapor de sodi, per leds en els fanals dels principals carrers de la ciutat. Aquesta setmana s’han iniciat els treballs per fer aquest canvi a l’avinguda de Sant Esteve-avinguda del Parc i, a continuació, es farà als carrers de Roger de Flor i Lluís Companys.

En total es substituiran 325 punts de llum, tant els que il·luminen els carrers, com els de reforç a les voreres i als passos de vianants. A més d’un estalvi energètic i econòmic, xifrat a l’entorn de 14.000 euros l’any, també es millorarà el nivell de llum d’aquests carrers. L’actuació, que porta a terme l’empresa Alumbrados Viarios, SA, per un preu d’adjudicació de 156.161,00 € (IVA inclòs) es preveu que s’allargui fins a mitjan d’octubre.

Aquest mateix tipus d’actuació es va acabar el mes de maig als carrers de Francesc Macià, Joan Prim i Primer Marquès de les Franqueses. Aquest fet permetrà estalviar a l’Ajuntament de Granollers gairebé 20.000 euros l’any en la factura del consum elèctric després que es van substituir les 316 làmpades (cada punt de llum en porta dues) de vapor de mercuri i 125 w de potència cadascuna d’aquests carrers per llumeneres led de només 39 w. L’empresa SECE va fer aquesta feina amb una inversió total de 88.544,63 euros, IVA inclòs.

Aquestes actuacions gaudeixen del suport i cooperació de la Diputació a través del Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”, que aporten el 80 % del cost de la inversió, mentre que l’Ajuntament de Granollers hi afegeix el 20 % restant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.