Per tercer any consecutiu, el Museu de Ciències Naturals de Granollers a través de la Catalan Butterflay Monitoring Scheme (CBMS), la xarxa catalana de seguiment de papallones coordinada des del museu, i la Societat Catalana de Lepidopterologia, organitzen el Dia de les Papallones. Amb l’objectiu de donar a conèixer el món dels ropalòcers, les papallones diürnes, i, sobretot, la tasca dels col·laboradors voluntaris del CBMS, el 3r Dia de les Papallones ofereix un ampli programa d’activitats en què participen diferents entitats i institucions.

papallonesUna vintena de sortides guiades per especialistes locals a diversos punts de Catalunya centren una programació prevista, en la seva major part, pel mes de juny. Al Vallès Oriental se’n faran quatre: a Sant Pere de Vilamajor el dia 6 de juny, al Puiggraciós el dia 13, a Tagamanent el dia 14 i a Sant Celoni el dia 21. La resta de propostes que s’ofereixen són exposicions, xerrades, tallers familiars i didàctics, sortides fotogràfiques i mostres de publicacions, a diversos indrets com ara Planoles, Banyoles, Argentona, Collserola, Sant Llorenç Savall i Godall.

El 3r Dia de les Papallones compta amb el suport de la Generalitat, la Diputació i el patrocini d’Antoni Jonch Cooperació. Hi col·laboren també 10 parcs naturals, 9 ajuntaments, 5 museus i més de 20 diverses entitats públiques o culturals.

Més informació i un mapa de localitats on es porten a terme les activitats a http://www.museugranollersciencies.org/ca/agenda/3r-dia-de-les-papallones/

Leave a Reply

Your email address will not be published.