PlOnzeSet

Imatge virtual de la nova plaça. (Ajuntament)

L’Ajuntament de Granollers preveu iniciar el dia després de la Diada de Catalunya les obres de remodelació de la plaça Onze de Setembre, entre l’avinguda de Sant Esteve i el carrer de Quevedo. A banda de crear un espai més agradable i d’incrementar-ne el seu ús també es resoldran alguns degoters que afectaven l’aparcament que hi ha sota i l’aixecament del paviment provocat pels arbres. A més, la nova plaça es construirà en una única plataforma sense graons ni cap altra barrera arquitectònica.

El formigó donarà pas a una plaça més verda, amb parterres de grans dimensions i vegetació variada que portaran frescor i vitalitat. També hi haurà trams de llambordins de formigó de color que es combinaran amb franges de gespa en les zones d’estada i descans. Un total de 28 arbres, de diverses espècies, i 25 bancs ajudaran a conformar un lloc per estar-s’hi amb zones tranquil·les i confortables.

Una altra de les característiques de la nova plaça serà que tindrà el primer espai de la ciutat amb jocs infantils inclusius, és a dir, que també els podran utilitzar nens i nenes amb algun tipus de discapacitat. La zona de jocs infantils es situarà a l’extrem nord, allunyada de la calçada. Com és habitual en totes les noves obres, es substituirà la xarxa d’enllumenat i s’hi posaran 16 fanals amb llums leds que consumeixen menys. La plaça mantindrà l’escultura on cada Onze de Setembre es fa l’ofrena floral amb motiu de la celebració de la Diada de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.