Granollers, seu de l’Escola d’Estiu del Voluntariat

Granollers serà, entre els dies 2 de juliol i 19 de setembre, seu de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, al costat de les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Sabadell, Tortosa i Igualada. Des de l’any 1996, el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat promou aquest espai de formació a l’entorn del món del voluntariat i d’intercanvi d’experiències. La iniciativa s’adreça tant a voluntaris i voluntàries d’associacions sense ànim de lucre com a persones que coordinen i dirigeixen equips i entitats de voluntariat.

Voluntariat educatiu.

Voluntariat educatiu.

Els cursos de l’Escola d’Estiu de Voluntariat (EEV) a Granollers es faran a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19). Se n’oferiran dos de diferents, de 12 hores de durada: iniciació al voluntariat ( 3 i 4 de juliol) i gestió d’equips de voluntariat (18 i 19 de setembre). L’horari serà el següent: divendres, de 18 a 21 h i dissabte, de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. Els cursos són gratuïts i els impartiran formadors de Creu Roja i de la Fundació Pere Tarrés.  Tots els participants rebran un certificat acreditatiu.

Els cursos programats a Granollers responen a la demanda de les entitats que integren la Taula d’Entitats de Voluntariat, creada al setembre passat, junt amb el Punt de Voluntariat.

L’EEV és una oportunitat per aprofundir en la formació dels diferents àmbits de l’acció voluntària, adreçada tant a la ciutadania en general com a les persones que ja fan voluntariat en associacions i entitats sense ànim de lucre.

Els objectius que es planteja són:

– Oferir una formació específica del món del voluntariat.

– Potenciar l’intercanvi d’experiències entre voluntaris i associacions de voluntariat.

– Crear un espai diferent de reflexió i anàlisi sobre el món del voluntariat

– Fomentar les relacions entre els voluntaris de diferents indrets del país.

– Respondre -a través de la formació- a les a les necessitats del sector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *