Hipocresia: actitud constant o esporàdica de fingir creences, opinions, virtuts, sentiments, qualitats o estàndards que no es tenen o no se segueixen.

Nou anys després del darrer homenatge als paretans represaliats pel franquisme, el Govern Socialista, de mutu acord amb la Taula de la Memòria Històrica, ha fet un reconeixement a tots els electes que van morir per defensar el Govern Legítim de la 2a República.

El que hauria d’haver estat un acte emotiu i d’unitat de tot el consistori s’ha convertit en un acte partidista, ple d’hipocresia i amb memòria selectiva. Als que sempre hem defensat la República Catalana i la seva vigència actual ens grinyola l’actitud de l’alcalde Sergi Mingote i del seu govern que ha demostrat reiteradament en els plens municipals la seva oposició a reconèixer determinats valors d’aquell període.

És hipocresia reconèixer als familiars dels paretans represaliats pel franquisme després d’haver-se negat a votar a favor d’afegir-se a la Querella Argentina, on hi ha dos dels exalcaldes d’ERC afusellats pel franquisme: Antoni Arimon i Joan Brunat.

És hipocresia hissar la bandera republicana espanyola i posar entrebancs a l’eliminació dels darrers carrers franquistes que hi ha al nostre poble.

És hipocresia organitzar un acte nou anys després de tenir oblidades a totes les víctimes paretanes del franquisme.

És hipocresia tenir memòria selectiva a l’hora de recordar a quin partit o sindicat pertanyien els vuit paretans represaliats pel franquisme.

Ens sentim dolguts i no oblidarem la vergonya que hem passat avui 14 d’abril en comprovar com durant l’acte d’homenatge s’ha omès el nom del partit polític al qual pertanyien 5 dels 8 càrrecs electes: Esquerra Republicana de Catalunya.

Nosaltres no oblidarem les vinculacions del Joan Brunat, l’Antoni Arimon, l’Amadeu Pagès, en Jaume Massaguer i el Pere Xicota amb el partit de Macià i Companys. Alguns pretenen reescriure la història perquè la ciutadania no sàpiga el paper que va jugar al nostre poble ERC als anys 30.

Sr. Mingote reflexioni sobre si la seva actitud és la més idònia per aconseguir la unitat necessària que requereix un acte d’aquest tipus. Llegir un manifest en nom de la institució quan només l’ha consensuat el Govern Socialista d’esquena a l’oposició, o no fer cap referència a la repressió que la Secció d’Esquerra de Parets va sofrir durant el franquisme és indigne d’un càrrec que representa a tota la ciutadania del nostre poble.

jordi seguerI com en política els gestos també compten, el convidem a què voti a favor en el pròxim ple ordinari de la proposta presentada per Ara Parets ERC on demanem que ‘Parets sigui municipi republicà’ i declari persona non grata a tots els components de la monarquia borbònica. Sigui conseqüent amb els seus valors republicans.

Jordi Seguer Romero
Portaveu Ara Parets ERC Ajuntament de Parets del Vallès

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.