Marta Ribas.

Marta Ribas.

Molestos per les batudes que s’estan produint al Vallès Oriental per la suposada superpoblació de conills i senglars, la diputada d’ICV Marta Ribas va presentar a l’octubre passat una bateria de preguntes al Govern de la Generalitat sobre les mesures adoptades al respecte. Els ecosocialistes encara no han obtingut resposta.

Desprès de la mort d’un caçador per un tret accidental a Fogars de la Selva, la diputada Ribas a tornat a presentar diverses preguntes sobre els fets i les mateixes mesures que ha adoptat el Govern del President Mas.

Els ecosocialistes proposen que els agents rurals siguin dotats d’eines, formació i recursos per fer front al control de la superpoblació en els entorns forestals. Tanmateix, demanem que els controls siguin més efectius i menys agressius, i que aquests controls estiguin consensuats prèviament, amb els agents socials i econòmics implicats.

D’altra banda, ICV considera que és més eficient, més segur i més respectuós amb el dret dels animals, utilitzar procediments de captura i reallotjament o de captura i sacrifici, que no pas, autoritzar batudes de caça.

Leave a Reply

Your email address will not be published.