ICV es desvincula de Les Franqueses Imagina i opta per presentar llista

El ball d’ofertes i contraofertes protagonitzar entre CV i LFI, la marca genèrica que aglutina diferents formacions polítiques a les Franqueses, ha arribat a la seva fi. La darrera nota la va marcar ahir divendres el secretari comarcal dels ecosocialistes en l’acte de presentació de l’agrupació local, que es va celebrar a Llerona. Davant mig centenar de persones, Jordi Manils va assegurar que el proper 24 de maig la seva formació obtindria un bon resultat i va afegir: “No només Dolors Amaro, que serà la nostra candidata, sinó altres membres de la candidatura que presentarem, entraran a l’Ajuntament i faran una bona feina”. Es pot dir més alt, però no més clar.

UNA INCÒGNITA RESOLTA

Després d’un estira-i-arronsa que s’ha mantingut durant mesos, sembla que la posició d’ICV ha deixat de ser una incògnita i per passar a ser una decisió ben definida: no renovarà el seu compromís amb LFI malgrat que aquesta decisió comporti la separació de facto del seu soci polític natural, EUiA, formació que fa setmanes ja va anunciar a través del seu regidor, Àlex Vega, que es mantindria fidel a la marca blanca. El trencament entre EUiA i ICV és un fet consumat a les Franqueses.

Segons ha pogut saber Setdies.cat, una de les raons que ha portat els ecosocialistes a descartar la seva presència dins del projecte de LFI ha estat l’excessiu protagonisme que pretenen acaparar els dos regidors actuals de la formació. D’acord amb aquesta versió, Rafael Bernabé i Àlex Vega haurpen volgut imposar els seus criteris a l’hora de confeccionar la candidatura, reservant-se per a si mateixos el primer i el segon lloc, i no haurien accedit a la celebració de primàries obertes. Conscients del seu pes específic dins la marca blanca, des d’ICV no han acceptat que la seva candidata sigui relegada a una posició purament testimonial.

Per acabar d’embolicar més la situació, durant la seva intervenció d’ahir a la nit, Manils va fer referència a un possible acord amb el grup local de Podemos, amb el qual LFI també ha arribat a mantenir contactes en els darrers mesos. Tot i que no va entrar en els detalls d’aquesta col·laboració, es va referir a ells com a “amics” i es va mostrar segur que “aviat” podrien “fer coses junts per les Franqueses”.

DIGNITAT, DRETS I DEMOCRÀCIA

ICV LF

Una cinquantena de persones van assistir ahir a la presentació d’ICV. (Foto: setdies.cat)

En l’acte de divendres, la candidata d’ICV va rebre el suport del secretari comarcal, Jordi Manils, i del regidor de Bigues i Riells Jordi Clua, que en les seves intervencions van fer un repàs a alguns dels aspectes generals de l’ADN de la formació, però també van tenir paraules directes envers la situació política de les Franqueses. “Queda poc per entrar a l’Ajuntament, però no per passejar-nos, sinó per obrir les finestres i fer coses per la gent”, va dir el primer, abans de fer menció a una frase que fa anys va encunyar l’exalcalde de Sabadell Antoni Farrés: “La gent d’Iniciativa podem ficar la pota, però mai ficarem la mà”.

Per la seva banda, Clua es va referir a les diferències territorials que l’equip de govern municipal estableix a l’hora de realitzar inversions públiques en uns i altres nuclis de les Franqueses (“Patim les conseqüències d’una manera de fer de CiU, PSC i PP que dóna prioritat a uns llocs en detriment d’altres”) i va acabar dient que “Dolors i el grup que ha aconseguit reunir al seu voltant són una magnífica opció”.

En el seu torn, la candidata va recordar al públic assistent que la veu la té el poble, quelcom que sovint obliden el mateix poble “i els governants”. “Hem de lluitar per la dignitat dels nostres drets i la democràcia, que sembla que ens els han segrestat”, va concloure Dolors Amaro.

One Response to ICV es desvincula de Les Franqueses Imagina i opta per presentar llista

  1. Joan M 21/02/2015 at 19:44

    Se veía venir que acabaría así, demasiado afán de personalismo de Bernabé y oscurantismo de Vega, cuatro años perdidos en los que no han hecho nada por el pueblo y sí por promocionarse a nivel personal. Bravo por ICV por desmarcarse de oportunistas de la política municipal, es la hora de personas que realmente trabajen para les Franqueses y no para su propia imagen.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *