Josep Casasnovas.

Josep Casasnovas.

El cap de files d’ICV-EUiA de Granollers, Josep Casasnovas, ha presentat una moció per a reclamar al Govern de l’Estat que modifiqui “profundament” la proposta de subsidi que està treballant, de cara a donar cobertura a persones descoupades sense cap altre prestació.

La proposta del Govern contempla la necessitat d’haver estat un any sense cobrar cap prestació ni subsidi i tenir un mínim de dues persones a càrrec, i tindria una quantificació econòmica entorn als 390-440 euros i una durada màxima i improrrogable de sis mesos.

El grup municipal d’ICV-EUiA denuncia que aquestes condicions no permetran sobreviure amb dignitat a les famílies que es trobin en aquesta situació de precarietat i reclama eliminar les condicions prèvies d’accés i la durada màxima de sis mesos, així com augmentar la quantia de la prestació fins a 480 euros.

El Portaveu del grup ha explicat que “la proposta inicial dels sindicats té sentit, i serveix per a combatre l’exclusió social i tractar de sostenir a milers de famílies que es troben a la corda fluixa, però el Govern de Rajoy la vol pervertir i convertir-la en una ajuda minoritària i poc útil a efectes pràctics”.

ICV-EUiA reclama també als governs català i estatal que acordin amb els agents socials una revisió integral dels sistemes de garantia de rendes per a posar en marxa d’una renda garantida de ciutadania, tal com reclama la Iniciativa Legislativa Popular presentada fa uns mesos.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.