El portaveu d’ICV-EUiA, Josep Casasnovas, ha presentat una moció per a instar l’Ajuntament de Granollers a signar convenis amb les empreses subministradores de serveis bàsics energètics (llum, gas i aigua) per a evitar els talls d’aquests subministraments a les famílies en situació de vulnerabilitat o precarietat social.

El grup municipal d’ICV-EUiA denuncia que més de 300.000 famílies catalanes no poden fer front al cost d’escalfar la seva llar aquest hivern, i d’altres ni tan sols poden pagar els rebuts de la llum o de l’aigua potable, una situació que també afecta a moltes famílies de Granollers.

En aquest sentit, Casasnovas ha explicat que les persones que pateixen pobresa energètica són, majoritàriament, les que estan en situació d’atur, reben alguna prestació social reduïda o bé estan molt endeutades, i els col·lectius més vulnerables com els infants, la gent gran o persones amb malalties cròniques, poden veure també afectada la seva salut.

ICV-EUiA ja ha reclamat en diverses ocasions actuacions als governs de l’Estat i de Catalunya en aquesta matèria, i “ara cal també exigir a l’Ajuntament que faci la seva part, negociant amb les subministradores des de la proximitat”.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.