IES Cumella de Granollers: fent classe a 10 graus

Diuen els experts que les condicions mediambientals han de ser favorables per tal que els alumnes treguin el màxim profit de les seves hores d’estudi. Els alumnes de l’IES Antoni Cumella tenen complicat seguir aquesta pauta, almenys durant els mesos d’hivern, quan la temperatura a les classes ronda els 10 graus. Amb aquesta situació, és més normal que estiguin més pendents de no patir una hipotèrmia mentre estan que de seguir les explicacions dels professors.

Les temperatures són molt baixes.

Les temperatures són molt baixes.

El fred s’ha convertit en un company més, amb el qual han de conviure els alumnes perquè, segons expliquen, la calefacció pràcticament no s’engega. I de qualsevol manera, quan s’engega l’ambient a les classes és tan gèlid que gairebé no es nota. Durant els mesos d’hivern, la temperatura està sempre per sota dels 16 graus, tot i que algun dia s’ha arribat als 10.

Abrigats i amb mantes, els alumnes no són els únics que pateixen la situació. També són víctimes els professors, alguns dels quals han optat per escalfar la classe amb calefactors, que a vegades provoquen sobrecàrrega en la instal·lació i fan saltar els ploms.

Els alumnes de l’IES Antoni Cumella reclamen a la Generalitat la millora de les condicions d’estudi. L’Administració autonòmica, això no obstant, sembla més interessada a gastar els diners públics obrint “ambaixades” pel món: aquest any espera arribar a tenir un total de 57. Mentre de forma interna s’imposen les retallades en serveis bàsics, la partida en “delegacions, oficines i missions exteriors” s’ha duplicat en dos anys, fins a 2,2 milions d’euros. Només el lloguer i manteniment de la seu de París puja a 600.000 euros anuals, 180.000 més que fa tres anys. És d’imaginar que en aquests llocs sí que funcionarà la calefacció.

“NO SÓN LES CONDICIONS ADEQUADES”

Els alumnes han emès un comunicat en què relaten la situació que pateixen:

Alumnes de batxillerat amb una manta dins la classe.

Alumnes de batxillerat amb una manta dins la classe.

“A l’Institut Antoni Comella de Granollers portem, d’ençà que ha arribat el fred, estudiant sota unes condicions incongruents. Les temperatures més altes en un dia fred són infames, de fet hi ha moments en què la temperatura ronda els 11°, un clima gens idoni per l’estudi. En efecte, els estudiants acudim a classe amb mantes per pal·liar el fred, així com professors porten un calefactor. Això ens condueix al següent problema: la manca d’electricitat. En el moment en què les estufes s’endollen al corrent, la llum de les classes s’esvaneix. Mal de cap i de vista, fred i febre, són els primers símptomes de dolor que sentim, però pensem que això pot arribar més lluny.

Els alumnes creiem que no són les condicions adequades per un centre d’estudi i reclamem a la Generalitat que ens doni el que ens mereixem! Volem un institut segur! Volem estudiar en condicions!”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *