Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Granollers van detenir el passat 26 de setembre un home de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sabadell, com a presumpte autor de 14 robatoris violents comesos a les localitats de Granollers, Lliçà de Vall i Sabadell.

La investigació es va iniciar a principis del mes de setembre quan els agents van constatar que s’havien registrat alguns robatoris amb violència i intimidació a menors d’edat en parcs i zones poc freqüentades de la ciutat de Granollers i de Lliçà de Vall.

Per cometre els robatoris l’autor sempre actuava sol. En alguns casos es va fer passar per policia per adreçar-se als menors als quals els deia que acabava de tenir lloc un robatori, els sol·licitava que li lliuressin els seus mòbils per a fer comprovacions i les seves carteres amb la documentació personal per a descartar que fossin els presumptes autors. Aleshores fugia del lloc dels fets amb les pertinences dels menors. En altres ocasions, va esgrimir i amenaçar a les víctimes amb una arma blanca, i fins i tot, si els menors presentaven dubtes o es resistien, rebien violentament cops de puny i puntades de peu fins a aconseguir els objectes que portaven a sobre.

Les descripcions aportades per les víctimes van permetre als agents obtenir el perfil del presumpte autor, que va resultar ser un home nacional, d’uns trenta anys, que duia un tatuatge d’un signe del horòscop al canell interior dret i sempre actuava amb un casc negre sense visera.

Amb totes aquestes dades els agents van muntar un dispositiu de recerca en coordinació amb les policies locals de Lliçà de Vall, Les Franqueses del Vallès  i Granollers que va culminar amb la detenció del presumpte autor dels fets el passat 26 de setembre tot just quan anava a entrar al centre de Granollers.

En el moment de la detenció, a l’escorcoll es van localitzar diversos objectes relacionats amb les víctimes de diversos robatoris violents de Granollers i, també de quatre robatoris a Sabadell, ja que també actuava amb la mateixa mecànica delictiva en aquesta ciutat.

A més a més dels robatoris amb violència i/o intimidació, al detingut se li imputen els delictes de detenció il·legal, conduir sense haver obtingut mai permís o llicència, usurpació de funcions públiques i faltes de lesions.

Es dona la circumstància que a l’home li consten nombrosos antecedents policials per robatoris amb violència i intimidació.

El detingut van passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Granollers, i després que totes les víctimes el reconeguessin sense cap mena de dubte, la jutgessa va decretar l’ingrés a presó provisional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.