Joan Batlles dóna una pintura de gran format a Granollers

L’artista Joan Batlles i Pi ha fet donació al Museu de Granollers d’una obra de gran format, Gran taca vermella, un acrílic sobre tela de l’any 2010, de grans dimensions (162 cm x 260 cm) i format de díptic.

Moment de la signatura de la donació. (Fotos: Ajuntament)

Moment de la signatura de la donació. (Fotos: Ajuntament)

L’artista, acompanyat de la regidora de Cultura, Mireia López; l’alcalde, Josep Mayoral; els responsables del museu Glòria Fusté, Maria Permanyer i Josep Muntal, ha protagonitzat l’acte de signatura de la donació. L’obra passarà a formar part del fons d’art de la institució.

Joan Batlles s’ha mostrat agraït i content de “tancar el cercle d’una obra feta a Roca Umbert, exposada a la Sala Ciutat i que ara quedarà al Museu, un lloc que, per un artista, és casa nostra i hi estarà molt ben cuidada”. L’alcalde ha parlat d’aquests tres espais, Museu, Roca Umbert i Sala Ciutat, com un “itinerari de futur”, tres elements que treballen junts, que són mostra d’una ciutat “compromesa amb les arts plàstiques i visuals”, que aposta per la cultura “com un element de vitalitat i transformació”.

PERFIL DE L’ARTISTA

Joan Batlles i Pi forma part d’Els Isards, col·lectiu d’artistes nascut l’any 1981 amb l’objectiu de difondre la seva obra i promocionar la cultura. Des de l’any 1998, el grup l’integren el mateix Batlles, Kiku Mena, Jordi Riera i Xavier Vilageliu. Han fet diverses col·lectives al territori, a Granollers, l’Ametlla, Bigues i Riells…, a més d’organitzar, l’any 2001, la II Setmana de les Arts.

L’any 2010, van inaugurar la Sala Ciutat del Museu de Granollers, ubicada al Centre Cultural, amb obres fetes expressament per a l’ocasió. Concretament, l’obra que ara dóna Joan Batlles al Museu es va exposar en aquesta exhibició, després de ser creada als tallers de Roca Umbert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *