L’artista Joan Batlles i Pi ha fet donació al Museu de Granollers d’una obra de gran format, Gran taca vermella, un acrílic sobre tela de l’any 2010, de grans dimensions (162 cm x 260 cm) i format de díptic.

Moment de la signatura de la donació. (Fotos: Ajuntament)

Moment de la signatura de la donació. (Fotos: Ajuntament)

L’artista, acompanyat de la regidora de Cultura, Mireia López; l’alcalde, Josep Mayoral; els responsables del museu Glòria Fusté, Maria Permanyer i Josep Muntal, ha protagonitzat l’acte de signatura de la donació. L’obra passarà a formar part del fons d’art de la institució.

Joan Batlles s’ha mostrat agraït i content de “tancar el cercle d’una obra feta a Roca Umbert, exposada a la Sala Ciutat i que ara quedarà al Museu, un lloc que, per un artista, és casa nostra i hi estarà molt ben cuidada”. L’alcalde ha parlat d’aquests tres espais, Museu, Roca Umbert i Sala Ciutat, com un “itinerari de futur”, tres elements que treballen junts, que són mostra d’una ciutat “compromesa amb les arts plàstiques i visuals”, que aposta per la cultura “com un element de vitalitat i transformació”.

PERFIL DE L’ARTISTA

Joan Batlles i Pi forma part d’Els Isards, col·lectiu d’artistes nascut l’any 1981 amb l’objectiu de difondre la seva obra i promocionar la cultura. Des de l’any 1998, el grup l’integren el mateix Batlles, Kiku Mena, Jordi Riera i Xavier Vilageliu. Han fet diverses col·lectives al territori, a Granollers, l’Ametlla, Bigues i Riells…, a més d’organitzar, l’any 2001, la II Setmana de les Arts.

L’any 2010, van inaugurar la Sala Ciutat del Museu de Granollers, ubicada al Centre Cultural, amb obres fetes expressament per a l’ocasió. Concretament, l’obra que ara dóna Joan Batlles al Museu es va exposar en aquesta exhibició, després de ser creada als tallers de Roca Umbert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.