Jordi Solé, alcalde de Caldes, secretari d’Afers Exteriors i Unió Europea del nou Govern

Jordi Solé i Ferrando, alcalde de Caldes de Montbui des de l’any 2007 i ex diputat del Parlament de Catalunya (desembre de 2012 – setembre de 2015), serà el Secretari d’Afers Exteriors de la conselleria que encapçala Raül Romeva, qui també va ser veí de la vila termal entre els 9 i els 22 anys.

L’ex diputat del Parlament de Catalunya i alcalde de Caldes de Montbui compatibilitzarà el nou càrrec amb l’alcaldia però renunciarà a la dedicació exclusiva i a la corresponent retribució durant el Ple del proper dijous 21 de gener.

PERFIL

Jordi Solé és reelegit alcalde de Caldes de Montbui per tercera vegada consecutiva el 13 de juny de 2015. Nascut a Caldes de Montbui el 1976, es llicencià en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1998 i amplià els seus estudis a Alemanya, obtenint un mestratge en estudis europeus per la Universitat Europea Viadrina de Frankfurt Oder el 2001 .

Del 2002 al 2007 treballà a Brussel·les i Estrasburg, al Parlament Europeu, com a assessor dels eurodiputats d’Esquerra Republicana de Catalunya, partit al qual milita des del 2003. Des del juny del 2007 és alcalde de Caldes de Montbui.

Des de l’octubre de 2011, Solé és responsable de relacions internacionals d’ERC. Des del març de 2012 és el secretari general de l’Aliança Lliure Europea. I de desembre de 2012 a setembre de 2015 ha estat diputat del Parlament de Catalunya per ERC, on va presidir la Comissió d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *