Josep Maria Flotats porta ‘Ser-ho o no’ a l’Auditori de Granollers

ser_ho_o_noJosep Maria Flotats descobreix al públic de casa, i ho fa feliç, l’obra genial de Jean-Claud Grumberg, gran autor de teatre (cinc premis Molière i un premi César). Quan encara era no s’havia publicat en paper, Jean-Claude Grumberg ja l’havia ofert a Flotats. No va dubtar-ho ni un segon. Ara, Ser-ho o no s’estrena sota la direcció i dramatúrgia d’aquest, per explicar-nos la història de dos veïns que es troben al replà de l’escala. Quan un d’ells descobreix per Internet que l’altre és jueu, s’inicia un joc de preguntes a través de les quals aquest últim voldrà indagar sobre els seus orígens. Ser-ho o no és una obra construïda a partir d’un pretext, on dos veïns parlen des de perspectives, horitzons, coneixements i creences antagònics.

En el fons d’aquestes converses hi ha subjacents temes com els de la identitat col·lectiva, la personal i la tolerància, d’allò més recurrents en l’obra de Jean-Claude Grumberg. Aquest evoca la memòria històrica per discernir la violència o l’absurd del present. És, purament, teatre polític en clau de comèdia.

Ser-ho o no és, a més, una obra que beu de la pintura abstracta i del teatre de l’absurd. El diàleg entre els dos personatges és absolutament incisiu i ric, una conversa ancorada en un humor irresistible i intel·ligentíssim que ens farà reflexionar sobre els temes més importants de la condició humana. Quin és el nostre compromís ètic, social i moral en relació amb aquells que ens envolten i amb els estranys? I amb la llengua, la cultura i la història?

Dissabte 9 d’abril, a les 21:00h.

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Jean-Claude Grumberg
Dramatúrgia i direcció: Josep Maria Flotats
Interpretació: Josep Maria Flotats i Arnau Puig
Interpretació musical: Dani Espasa

 

3 Responses to Josep Maria Flotats porta ‘Ser-ho o no’ a l’Auditori de Granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *