L’alcalde de Granollers Josep Mayoral ha signat aquest matí la Declaració Alcaldes per l’Adaptació al Canvi Climàtic (Mayors Adapt) en un acte que s’ha fet a la capital belga. Es tracta d’un acte de reconeixement a gairebé 100  ciutats europees que han liderat accions per a l’adaptació al canvi climàtic. Setze municipis de la província de Barcelona s’han adherit a la iniciativa Mayors Adapt, entre els quals Granollers.

El Ple de l’Ajuntament de Granollers d’aquest mes de juliol va aprovar per unanimitat adherir-se a la iniciativa Mayors Adapt, que promou la Direcció General del Clima de la Unió Europea. L’objectiu és que els municipis com Granollers, que ja van subscriure el “Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia Sostenible (PAES)” l’adaptin a la iniciativa Mayors Adapt, de manera que disposin d’un únic document que doni respostes per adaptar-se als efectes adversos del canvi climàtic.

Les bones pràctiques -individuals i col·lectives- recollides al PAES són imprescindibles perquè Granollers pugui acomplir, l’any 2020, els objectius energètics i climàtics de la Unió Europea. Els anomenats “20-20-20”: reduir el consum d’energia en un 20 %, augmentar fins al 20% el pes de les renovables en el consum d’energia primària i reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.