Noves obres d’art omplen els estants de la Botiga d’Art de Thermalia, que ha inaugurat la segona edició incorporant artistes d’altres pobles de la comarca i que celebra els bons resultats de la primera edició.

L’espai dedicat a la venda d’art del Museu Thermalia torna a obrir les portes amb noves propostes pictòriques i escultòriques d’artistes tant de Caldes com d’altres pobles vallesans. Precisament aquesta és la novetat de la segona edició de la Botiga d’Art, que incorpora treballs d’artistes de fora del municipi i els suma a les obres d’artistes locals.

L’edició 2014-2015 de la Botiga d’Art inclou al voltant de 300 peces que signen Antoni Font, Canals Masats, Cristina Masana, David de Vicente, Domenech Triviño, Ferran Fontanals, José Tostoneone, Judith Garriga, Marga-Lef, Maria Andilla, Núria Corbera, Núria González, Pepe Mallol, Quico Ventura, Raul Salvatierra o Rosa Ferreres. El comissió d’aquesta edició ha estat Màrius Gómez, responsable de l’Espai Garum. La galeria d’art més petita del món, de Lliçà d’Amunt.

La botiga renovada va ser inaugurada dijous 2 d’octubre a la tarda, amb la presència del regidor de Patrimoni, Isidre Pineda, la directora de Thermalia, Anna Monleon, i una bona representació dels artistes implicats en el projecte d’enguany. Tots els implicats confien en la bona marxa d’aquest espai, des del qual es van vendre 26 obres durant la primera edición.

ACOSTAR L’ART A LA CIUTADANIA

Aquest espai estable de venda i exposició d’art té per objectiu acostar l’art a la ciutadania, tant per poder-lo adquirir com per descobrir propostes d’artistes de proximitat.

La botiga funciona per edicions i en cada edició s’obre un període perquè els artistes que ho desitgin sol·licitin un espai. La selecció d’autors es fa a càrrec d’un comissari extern i atenent a voluntat d’exposar diversitat d’estils i tècniques. En aquesta edició hi participen 17 artistes.

Per encabir l’obra pictòrica, cada artista disposarà d’un calaix on desar les seves obres protegides i encapçalat pel seu currículum i per una obra emmarcada que el representarà. I per a l’escultura es destinaran unes vitrines i es demanarà als escultors que presentin obres d’entre 15 i 30 cm. d’alçada. El Museu ha establert també la forquilla de preus als quals es venen les obres, que va dels 30 als 300€.

THERMALIA I DELGER, AL SERVEI DE L’ART LOCAL

Un dels objectius del Museu Thermalia és crear espais de relació entre els artistes que treballen al municipi i la ciutadania. En la consecució d’aquest objectiu hi juguen un paper fonamental la Botiga d’Art, la Sala Delger i les exposicions d’artistes calderins que el museu organitza de forma periòdica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.