Després d’hores de dedicació i molta habilitat mecànica, manual i imaginativa, l’Associació de Bombers Voluntaris de Caldes i Protecció Civil han convertit una furgoneta obsoleta en un vehicle logístic i de trasllat de material que faran servir de manera conjunta les dues entitats de voluntariat en tasques de seguretat ciutadana.

Imatge de la furgoneta reciclada. (Foto: Ajuntament)

Imatge de la furgoneta reciclada. (Foto: Ajuntament)

La furgoneta prové de l’antiga flota de vehicles de la Policia Local i va ser cedida per l’Ajuntament a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil. Per arribar a convertir-la en un vehicle logístic, de trasllat de material extra en situacions d’emergència i de suport als serveis preventius municipals, Bombers i Protecció Civil han invertit hores, molta habilitat mecànica i molta imaginació. El primer repte va ser passar la ITV i, un cop aconseguit, els voluntaris van treballar en entapissar seients, polir i pintar la carrosseria i habilitar la part interna per col·locar material.

Algunes funcions concretes que complirà el vehicle seran la de transport de material d’intervenció i suport en emergències (motobombes en cas d’inundacions, grup electrogen amb focus i una emissora / repetidor per al canal de Protecció Civil), la de punt de control en actes i emergències i la de centre d’avituallament d’equips d’emergències, entre altres.

Un cop acabada la feina de reparació i restauració, els dos cossos de voluntariat han presentat el vehicle a l’alcalde, Jordi Solé, en una trobada amb altres regidors i l’inspector en cap de la Policia Local celebrada dimarts 1 de març, a la plaça de la Font del Lleó.

LA COL·LABORACIÓ VA MÉS ENLLÀ DE LA FURGONETA

L’ús del vehicle reciclat és només un dels punts del conveni de col·laboració entre l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i l’Associació de Bombers Voluntaris de Caldes en el qual estan treballant les dues entitats. L’objectiu és donar continuïtat i reforçar la suma de recursos que es va iniciar en instal·lar-se Protecció Civil als terrenys del Parc de Bombers de La Borda.

El conveni preveu la col·laboració en situacions de prevenció i guàrdies, de primera resposta davant una emergència i fins l’arribada dels serveis públics d’atenció a les urgències i de participació en dispositius de recerca de persones o d’atenció a activitats de pública concurrència. I per a la realització de tot plegat, Protecció Civil posa a disposició d’aquest marc de col·laboració els materials i vehicles dels quals disposa, inclosa la furgoneta recentment reciclada.

En paral·lel a tot plegat, l’Ajuntament treballa en la construcció física de la Central d’Emergències Calderina, on Protecció Civil i Bombers puguin conviure en una única infraestructura gràcies a les obres previstes al Parc de Bombers del Polígon La Borda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.