La CUP alerta de la situació de precarietat de l’ADF de Gallecs

La CUP de Mollet ha alertat que la precarietat en la que es troba l’Agrupació de Defensa de Forestal de Gallecs (ADF), impedeix el normal desenvolupament de la seva tasca de prevenció i posa en perill la seva mateixa existència.

L’Agrupació de Defensa de Forestal de Gallecs (ADF) és una associació que forma part del Grup de Voluntariat Ambiental del Consorci de Gallecs, fundada el 2008 i formada per persones voluntàries i per l’Ajuntament de Mollet, que té per finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. Entre les seves tasques s’inclouen la neteja preventiva de boscos i de reforestació, la col·laboració en les emergències i en l’extinció d’incendis, en la vigilància i protecció de l’espai forestal, en activitats per a la protecció de la natura.

Txus Carrasco, portaveu de la CUP de Mollet i membre de la candidatura de la formació independentista a les properes eleccions municipals, ha alertat que “ja ha començat la temporada de vigilància i prevenció i l’ADF de Gallecs tampoc podrà estar operativa aquest any, com ja va passar l’any passat, per la manca de suport que s’ofereix des de l’Ajuntament de Mollet”. “La situació és molt greu i si es produeix algun incident forestal el govern municipal de PSC-CiU haurà d’assumir les conseqüències”, ha reblat el portaveu de la CUP.

Carrasco ha denunciat que “és del tot impossible fer funcionar l’ADF de Gallecs, si es torpedina les seves necessitats més bàsiques, es fa desaparèixer el seu material i mitjans de transport, es canvia de president sense informar els voluntaris o no es renoven els seus carnets, etc”.

La CUP de Mollet ha reclamat per aquest motiu a l’Ajuntament de Mollet que “es reuneixi amb els voluntaris de l’agrupació i escolti les seves demandes i que expliqui públicament si pensa fer alguna cosa per a garantir el seu funcionament o si directament la seva intenció és liquidar-la”.

11 Responses to La CUP alerta de la situació de precarietat de l’ADF de Gallecs

  1. voluntari ADF 29/04/2015 at 22:06

    Lamentable la situació. No coneixia la situació però pel que dieu és dramàtica.
    Actualment les ADF depenem molt dels Ajuntaments i això fa que necessitem el seu ple suport. Espero que s’arregli!
    Ànims i endevant!

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *