La Cup de Mollet aprova un codi ètic de cara a les eleccions municipals

L’Assemblea de la CUP de Mollet ha aprovat aquesta setmana, després de diverses sessions de treball, el seu Codi Ètic per a les eleccions municipals del proper maig.

SignaCodiEtic2El Codi Ètic és el document de conducta que les persones membres de la candidatura de la CUP de Mollet han d’assumir en acceptar formar-ne part. Un document innovador que va molt més enllà de l’estricte compliment de la legislació vigent i suposa un compromís públic amb la societat molletana i amb un municipalisme arrelat al territori que defensa un procés de construcció_ nacional i transformació_ social que retorni el poder i la paraula al poble.

Txus Carrasco, portaveu de a CUP de Mollet ha explicat que el codi ètic de la formació independentistarecull elements innovadors de radicalitat democràtica, com són la rotación periòdica i la revocabilitat dels càrrecs electes que hauran de deixar signada la seva renúncia a disposició de l’assemblea, en assumir el càrrec”.

L’assemblearisme, la transparència i la no professionalització de la política, segons ha assenyalat Carrasco també en són elements essencials del codi ètic de la CUP que introdueix principis com “la limitació de mandats a una legislatura i mitja o sis anys, la limitació de sous a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional i la no duplicitat de càrrecs”.

En l’ordre econòmic, el portaveu ha destacat que la CUP de Mollet es compromet amb aquest document, a “no demanar ni assumir cap deute amb cap entitat financera per a sufragar la campanya, a publicar i posar a disposició de tota la ciutadania el pressupost d’aquesta i a revertir a la ciutat bona part dels ingressos que es derivin dels càrrecs electes, per oferir suport i recursos als projectes socials que siguin considerats d’ interès especial”.

4 Responses to La Cup de Mollet aprova un codi ètic de cara a les eleccions municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *